Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılar en güzel baklavaları hazırlayıp tezgahlara yerleştirdi

Bayrama sayılı günler kala siparişleri yetiştiren baklavacılar, en çok yabancı müşterilerin ilgi gösterdiğini ifade etti. Edirne'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılar da hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılar en güzel baklavaları hazırlayıp tezgahlara yerleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Edirne esnafı da hazırlıklarını tamamladı. Şekerlemeci, tatlıcı gibi sektörlerde hareketlilik yaşanırken, yabancı vatandaşların bayram alışveriş tercihi de Edirne'den yana oluyor.

Bayram öncesi satışların artmasını bekleyen esnaflar ise umduğunu bulamadı. Esnaf İbrahim Halil Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu sene yoğunluğun az olduğunu söyledi.

Özer, en çok cevizli baklavanın tercih edildiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:

“En çok cevizli baklava tercih ediliyor. En uygun fiyatlı baklavamız o 100 TL’den satıyoruz.  Fıstıklı baklava 200, Sarma 300,midye 250 ekler 180 ve soğuk baklava 200 liradan satılıyor. Bizim halkımız cevizli baklavayı tercih ediyor ve bayramda en çok bu baklava rağbet görüyor. Arife günü ve bayram boyunca açık olacağız. Eskiden insanlar baklavalarını alıp ailelerini, akrabalarını ve dostlarını ziyarete giderlerdi ama şimdi öyle bir şey kalmadı. Bu dönemde birbirine gitmek gibi olay kalmadı.”