Ramazan Bayramı bereketi Pazar'a yansıdı

Edirne'de Cuma günleri kurulan ve yerli yabancı birçok turisti ağırlayan Ulus Pazarı'nda bayram hareketliliği yaşandı. Bayram Alışverişi için gelen vatandaşlar pazarda yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayramı bereketi Pazar'a yansıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte her hafta Cuma günü kurulan, yerli ve yabancı birçok vatandaşın ilgi odağı olan Ulus Pazarı sabahın erken saatlerinden itibaren doldu taştı.
              Pazar esnafı, Ramazan Bayramı öncesi satışlarda artış olduğunu dile getirdi.
              Ramazan ayının bereketinin Pazar esnafına yansıdığını belirten Esnaf Salim Mızrak, “İşler harika gidiyor. Yerli ve Bulgar müşterilerimiz pazara akın etti. Bayram öncesi son Cuma olduğu için kampanya da var ve satışlar artmış durumda. Vatandaşlar burada uygun fiyata her şeye ulaşabiliyor. Bu hareketlilik bize çok yaradı şükürler olsun.” dedi.
              Vatandaşlar Ulus Pazarı’nda uygun fiyatlı tekstil ürününe, hediyelik eşyaya ve aksesuara kadar ulaşılabiliyor.
              Bayram alışverişi için Almanya’dan Edirne'ye gelen Gülay Metin, Edirne’yi bu sene çok kalabalık buldum. Almanya’dan Ulus Pazarına bayramdan önce alışveriş yapmaya geldik.  Bayramı ailemizle Almanya’da geçireceğiz buradan hediyelik eşya alıp döneceklerini söyledi.
              Sıcak havayı değerlendiren vatandaşlar Ulus Pazarına akın etti. Bayram alışverişlerini uyguna yapan vatandaşlar esnafın yüzünü de güldürdü.
              Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala alışveriş yoğunluğu yaşandığını belirtti.
Hava şartlarının da etkisiyle vatandaşların pazara akın ettiğini belirten Reisoüğlu, Ulus Pazarı’nın bölgenin uluslararası bir pazarı olduğunu belirtti.
Reisoğlu, “450-500 kişilik esnaf kapasitemiz ile birlikte hizmet veriyoruz. Nispeten otopark sıkıntısı yaşasak da yoğun bir kalabalık var. Hızlı tren yapımının bitmesiyle birlikte rahatlayacağız.  Baharın gelmesiyle birlikte Bulgar turistlerin sayısı arttı.  Bulgaristan’a yakın yerlerde Müslüman Türkler var ve bayram alışverişlerini Ulus Pazarından yapıyorlar.” İfadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN