Pazarda kışlık hazırlıkları başladı

Vatandaşlar kış için hazırlıklara başladı. Konserve, salça, tarhana ve turşu gibi ürünleri kış ayları için hazırlayan vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için Pazartesi Pazarı'nı tercih ediyor.

Pazarda kışlık hazırlıkları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış aylarının vazgeçilmezleri olan konserve, tarhana, kışlık salça ve turşu için hazırlıklar başladı. Vatandaşlar kış aylarında tüketmek için taze fasulye, bamya ve bezelye gibi ürünleri alarak derin dondurucularına koyuyor.

Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan Tarhana içinde hazırlıklara başlayan vatandaşlar domates ile bibere rağbet gösteriyor. Hal böyle olunca Edirne'de her hafta Pazartesi günleri kurulan meyve, sebze pazarında kışlık ürünlere ilgi çoğaldı.

                Vatandaşlar kış ayları için hazırlıklara başladı. Kış aylarında tüketmek için sebzeleri şoklama yöntemi ile buzdolaplarında saklayan vatandaşların telaşı pazar esnafına da yansıdı.

Kışlık alışveriş için fiyatların uygun olduğunu belirten pazar esnafı Faruk Ule, vatandaşların kışlık telaşının başladığını aktardı.

                Domatesin tam sezonu olduğunu ifade eden Ule, on gün sonra domatesin tezgâhlarda azalacağını söyledi. Pazar esnafı İbrahim Çam, vatandaşlar için kışlık hazırlıkların başladığını dile getirdi.  İlerleyen günlerde fiyatların düşeceğini belirten Çam düşüşün bir ay sonra başlamasını beklediklerini kaydetti. Kumru Öngün