Pazarda kışlık alışveriş telaşı başladı

Edirne'de yaz sebze ve meyvelerini kışın da tüketmek isteyen vatandaşların alışveriş telaşı başladı. Pazarlarda, taze bezelye ve fasulye satışları artarken, esnaflar mevsim değişikliği ve yağmur geçişlerinin verimi etkilediğini söyledi.

Pazarda kışlık alışveriş telaşı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ürünler olan taze bezelye ve yeşil fasulyenin her sene olduğu gibi bu sene de yoğun talep gördüğünü söyleyen Karaağaçlı üretici Faruk Ule, mevsim değişikliğinin insanları olduğu gibi sebzeleri de etkilediğini bu yüzden verimin düşük olduğunu ifade etti.

 'Bu yıl verim düşüklüğü var'

Bu yıl mevsim değişikliğinin verimi düşürdüğünü söyleyen Pazar esnaflarından Faruk Ule; 'Mevsim değişikliği insanları olduğu gibi sebzeleri de etkiledi. Havaların bir soğuk bir sıcak olması, yağmur geçişleri verimin düşmesine sebep oldu. Bezelyenin kilosunu 5-6 liradan satıyoruz. Geçen sene de fiyatlarımız aynıydı zam yapmadık. Bu sene üretim maliyetleri arttı. İlaç, tohum, gübre pahalıydı ama biz fiyatlara zam yapmadık. Çünkü salgın nedeniyle vatandaşların alım gücü düştü. Vatandaşlar kış hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladı. O yüzden satışlarımız iyi gidiyor. En fazla 2 hafta daha tezgâhlarımızda bezelye satışı yapacağız. Almayanlar gelip taze ürünlerimizden alsın kış için dolabına koysun' dedi.

Kışlık yiyecek hazırlıklarına başlayan vatandaşlar da yerli ürünlerin satıldığı pazara gelerek alışveriş yaptı. Yerli olduğu için pazardan alışveriş yapmayı tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, yavaş yavaş kış için bezelye, taze fasulye gibi ürün alışverişi yapmaya geldiklerini aktardı.

Kumru Öngün

 

Bakmadan Geçme