• Haberler
  • Edirne
  • Öztürk, 'Bu zafer, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biridir'

Öztürk, 'Bu zafer, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biridir'

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Öztürk, 'Bu zafer, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biridir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öztürk mesajında, Bugünün tarihin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletin, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bildiğini belirten Öztürk,  "Çanakkale Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şehitleri Anma Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ