• Haberler
  • Edirne
  • OSMANLI PADİŞAHLARI SLİKON HEYKELLER İLE GELECEK NESİLE AKTARILACAK

OSMANLI PADİŞAHLARI SLİKON HEYKELLER İLE GELECEK NESİLE AKTARILACAK

Edirne Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda Osmanlı Padişahları Müzesi ve Balkanlarda Osmanlı Eserleri Müzesi kapsamında silikon heykellerin sergilendiği program düzenlendi. Düzenlenen programa Edirne Valisi Ekrem Canalp de katıldı.

OSMANLI PADİŞAHLARI SLİKON HEYKELLER İLE GELECEK NESİLE AKTARILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte han olarak kullanılan ve Sedefkar Mehmet Efendi tarafından yaptırılan 17. yüzyıl eseri Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda dizayn edilen dört müzenin açılışına sayılı günler kaldı.

Tamamlanmasına az bir süre kalan müzelerde, tarihte kurulan 16 Türk devletinin kurucuları, 36 Osmanlı padişahı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 silikon heykeli yer alacak.

Edirne'nin hem müzelerin hem de kültür turizminin başkenti olacağını söyleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, her geçen ay yeni bir zincire halka geçirmenin memnuniyetini yaşadığını ifade etti.

Kısa bir süre içinde eksik kalan kısımları tamamlamak suretiyle açılışın gerçekleştirileceğini belirten Canalp, 'Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde burada ki eksik kalmış olan kısımları tamamlamak suretiyle buranın açılışını gerçekleştireceğiz. İçinde bulunmuş olduğumuz mekan zaten tarihi bir mekan buranın restorasyon süreci genel olarak 1980'li yılların ortasına kadar gidiyor. Ancak restorasyon bittikten sonra yaklaşık bir 20 yıllık atıl kalma süresi var. Biz atıl kalmış olan yapıyı 3 yıl önce fonksiyonlandırmaya başladık ve buraya çok değişik fonksiyonları vereceğimiz bir mekan haline getirdik." Şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatroları'nın Edirne sahnesinin açıldığını ve oldukça rağbet gördüğünü belirten Canalp, kompleksin kalan kısımlarını da müze haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü ve Kervansarayın mevsim şartlarına göre bahçesinin de kullanılacağını söyledi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, müzelerin gelecek aylarda açılacağı bilgisini verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Edirne Valiliğinin kente son yıllarda önemli müzeler kazandırdığını aktaran Soytürk, açılacak yeni müzelerle Edirne'nin "müzeler başkenti" haline geleceğini ifade etti.

Kumru Öngün-Emir Can Güllü