Öksürüğe doğal çözüm

Kış mevsimiyle birlikte aşırı soğuklar hastalıkları beraberinde getiriyor. Aktar Esat Güven, doğal yollarla öksürüğü geçirmenin yollarını anlattı.

Öksürüğe doğal çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle ve mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir.

Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük korkuya sebep oluyor.

Kış mevsimiyle birlikte aşırı soğuklar hastalıkları beraberinde getiriyor. Grip, yüksek ateş ve öksürükler de bu hastalıkların başında yer alıyor.

Özellikle soğuk hava ve nemin azalmasıyla birlikte artan öksürük, genellikle viral enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Uzmanlar, öksürükle başa çıkmanın yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yapıyor.

Mevsim değişikliğinde sık görülen öksürüğü doğal çözümlerle yenmenin mümkün olduğunu söyleyen Aktar Esat Güven, “Hibiscus, çubuk tarçın, karanfil, ayva yaprağı ve sığır kuyruğu bitkisi karışımından hazırlanan tarifi paylaşan Güven, “Bu karışımı hafif derecede bir dakika kaynatıp ağzı kapalı yarım saat bekletildikten sonra süzüp günde 3 sefer bir çay bardağıyla içmeliyiz. Bir yemek kaşığı çörekotu yağına iki damla kekik yağı ilave edip gargara yapılarak günde 2-3 defa içilmesini de tavsiye ediyorum. Ayrıca bunlarla birlikte çay kasığı ucu ile kaya tuzu yutulması iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bu sıralamayı yukarıda da belirttiğim gibi önce karışım çay sonra karışım yağ ve son olarak da tuzu tatbik edeceğiz. Bu süreçte içecek ve yiyeceklerimizi ne sıcak ne de soğuk olarak tüketmeliyiz. Sıcak içecek ve yiyecekleri bekletip ılık bir şekilde tüketmeliyiz.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN