• Haberler
  • Edirne
  • Mahalle afet gönüllüleri başvuruları devam ediyor

Mahalle afet gönüllüleri başvuruları devam ediyor

Edirne'de doğal afetler ve felaketlerde görev alan mahalle afet gönüllüleri için başvuruları devam ediyor. Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, eğitimlerle vatandaşları yaşanacak olası felaketlere karşı hazırlayacaklarını belirtti.

Mahalle afet gönüllüleri başvuruları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG/AMESAR) gönüllülere yönelik eğitim programı için başvurular 15 Ocak’ta sona erecek

Edirne’de ve ülke genelinde olası depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruluyor.

Başvuruların devam ettiğini söyleyen Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekip Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, “Başvurulara talep var bu da bizi memnun ediyor. 6 Şubat depreminden sonra halk bilinçlenmiş durumda. Vatandaşların bilinçli seviyesini bir üst seviyeye çıkartmak için böyle bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. İlk başta genel başvuru daha sonrasında ise mahalle özelinde devam edecek başvurular. Mahalleler 18 kişiye ulaştığı zaman kendi mahalle afet gönüllülerini oluşturmuş olacak.” dedi.

"VATANDAŞLARI ÇEVREMİZDE YAŞANACAK OLASI FELAKETLERE KARŞI HAZIRLAYACAĞIZ”

Afet gönüllülerinin olası felaketlere karşı aktif rol oymayacağını belirten Aktaş, “Mahallerinde bilinçlendirme çalışmalarını mahalle afet gönüllüleri üstlenerek faaliyetlere devam edecek. Vatandaşları çevremizde yaşanacak olası felaketlere karşı hazırlayacağız. Olası İstanbul depremine karşı etkilenecek ilçelerimiz arasında Enez ve Keşan var. Hem Enez ve Keşan için hem de diğer illerden buraya gelebilecek göç dalgası ya da oraya gidecek yardım faaliyetlerinde mahalle afet gönüllüleri aktif şekilde rol oynayacak.” Şeklinde konuştu.

Aktaş, başvuruların 15 Ocak’a kadar devam edeceğini ve ayın 17 Ocak’ta ise başvuruları tamamlayan üyelerle tanışma toplantısı yapılacağını aktardı.

“ÜYELER 220 SAAT İLERİ ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALACAK”

Sosyal medya hesaplarındaki linklerden başvuru yapıldığını dile getiren Aktaş, “Tanışma toplantısında ilk başta kurumumuzun tanıtımı projemizin amacı ve oryantasyon eğitimi olacak. Daha sonra bizimle devam etmek isteyen üye adaylarımız ilk başta 36 saat mahalle afet gönüllüsü temel ilk yardım eğitimi, temel afet bilinci, yangınlarla mücadele ve temel arama kurtarmadan başlayarak daha sonrasında 220 saat ileri arama kurtarma eğitimi alacak. Burada yüksekte çalışma, enkaz bilgileri, arama kurtarma çalışmaları yapılacak. Arazide ve suda arama kurtarma öğrenecek.” İfadelerini kullandı.

1 yıl içerisinde 220 saat ileri arama kurtarma eğitimi alan üyelerin göreve çıkabileceğinin altını çizen Aktaş, 18 ile 60 yaş arası, fili ehliyete sahip ve kamu haklarından mahrumiyeti olmayan vatandaşların başvuru yapabileceğini belirti.  Fahrettin Baydar