Nişan alışverişleri erkene çekildi

Evliliğe adım atacak vatandaşlar nişan alışverişlerini yapmaya başladı. Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, evlenecek çiftlerin alışverişlerini erkenden alarak yoğunluğa kalmadıklarını belirtti.

Nişan alışverişleri erkene çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Evlilik hayali kuran çiftler kız isteme, nişan ve söz gibi geleneksel olan merasimler için alışveriş yapıyor.

Her yıl evlilik hazırlığı yapan çiftlerin alışveriş tercihleri değişiyor. Geçtiğimiz yıl ön planda olan ürünler bu yıl aynı rağbeti görmüyor.

Son zamanlarda fiyatlarda yaşanan değişimlerden dolayı nişan alışverişleri düğün tarihinden aylar önce ilgi görmeye başladı.

Eskiye göre artık kış aylarında da nişan alışverişine çıkan vatandaşlar, fiyatların artabileceğini düşünerek gerekli eşyaları erkenden satın alıyor.

Sezon hazırlıklarının başladığını söyleyen Çeyiz dükkânı işletmecisi Elif Aktaş, “şu anda nişan dönemindeyiz. Nişan siparişleri alıyoruz. Onun dışında kına ve düğün malzemeleri satıyoruz. Geçen sezona göre değişen modellerimiz var ama kına malzemeleri ve düğün malzemeleri klasik.” Dedi.

Nişan alışverişi yapmaya gelen çiftlerin düğün alışverişlerini de yaptığını belirten Aktaş, “Vatandaşlar kına sepeti almaktan başlıyor, yüz örtüsü, tefler ve halay mendilleri alıyor. Geçen sezon yoğun bir sezon geçirdik işler güzeldi. Bu sezon daha fazla bekliyoruz. Nişan alışverişi yapmaya gelenler düğün alışverişlerini de yapmaya başladı. Bu da bizim işimize geliyor. Hem yoğunluğa denk gelmiyorlar hem de fiyat farkı olduğu için erken alıp kar elde etmiş oluyor.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ