• Haberler
  • Edirne
  • Öğrencilerden terör saldırıları ve İsrail'e kınama

Öğrencilerden terör saldırıları ve İsrail'e kınama

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 asker şehit oldu. Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen Tıp Fakültesi öğrencileri terör saldırıları protesto etti.

Öğrencilerden terör saldırıları ve İsrail'e kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Irak'ın kuzeyindeki terör ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için bir araya gelen öğrencilerin protesto ve sessiz yürüyüşleri devam ediyor. Sessiz yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan öğrenciler, hain saldırısı sonucunda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayraklarıyla sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi öğrencileri Selimiye Camisi Arasta Çarşısı önünde toplanarak beyaz önlükleriyle yürüyüş yaptı. Saldırılara tepki göstermek amacıyla Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyüş yapan öğrenciler, burada basın açıklamasında bulundu.

"Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük, vatan size minnettardır"

Öğrenciler adına basın açıklamasını Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muammer Morkoç okudu. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonlarında teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 9 askere Allah’tan rahmet dileyen Morkoç, “Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de  ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Şahadet mertebesine yükselen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk silahlı kuvvetleri ile milletimize başsağlığı ve sabrı cemil ve gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük, vatan size minnettardır” Dedi.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların artarak devam ettiğine dikkat çeken Morkoç, Gazze’nin 98 gündür bombardıman altında olduğunu aktardı.  Filistinli vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşma hakkı olduğuna ve bu hizmetlerden faydalanamadığını söyleyen  Morkoç, “Bütün bunlara, İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır. Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir.Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in ve terör saldırılarının son bulması için başlattıkları mücadelede kararlı olduklarını belirten Morkoç, protestoları sürdüreceklerini ifade etti.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ