• Haberler
  • Edirne
  • Öğrenciler Halk Oyunları Yarışması'nda ter döktü

Öğrenciler Halk Oyunları Yarışması'nda ter döktü

Edirne'de Okul Sporları Halk Oyunları yarışması gerçekleştirildi.

Öğrenciler Halk Oyunları Yarışması'nda ter döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’nda Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk oyunları, okul sporları, minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere ilkokul, ortaokul, liseler arasında gerçekleşen müsabakaya katılan öğrenciler rakipleriyle kıyasıya yarıştı.

Bir 9 kişi, klarnet ve yazı görseli olabilir

Yarışmaya Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba, veliler tarafından alkışlanarak karşılandı.

İba, ‘Seni Belediye Başkanı Olarak Görmek İstiyoruz’ tezahüratlarıyla desteklendi. Öğrenci velileri ve yakınları İba’ya destek ve moral verdi.

Yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin, yarışma için çok heyecanlı olduklarını belirterek toplamda 8 ekip olduğunu ve her takımın bir buçuk saat performans sergilediğini aktardı.

Engin, oyun sonunda hakemlerin değerlendirme yapacağını ve puanların hesaplanacağını belirterek birinci ve ikinci olan ekiplerin ardından yıldızlar kategorisinde birinci olan ekibin 2-3 Nisan tarihlerinde Bilecik'te düzenlenecek yarışmada Edirne'yi temsil edeceğini dile getirdi.

Yarışmadan toplam 127 öğrencinin olduğunu belirten Engin, Gençlerde de ilçelerde birinci olan ekibin 15-16 Nisan'da Bursa'da Edirne’yi temsil edeceğine değindi.

Yarışmaların sonunda Minikler Geleneksel Düzenlemeli dalda Trakya Birlik İlkokulu birinci, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz dalda İsmail Güner Ortaokulu birinci, Atatürk Ortaokulu ikinci, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Edirne Lisesi birinci, Yıldırım Bayazıt Anadolu Lisesi İkinci, Emel Özgürl Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Serhat Borsa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü, Gençler geleneksel düzenlemeli dalda Edirne Lisesi birinci oldu.  Dilek Şahin