Öğrenci ve öğretmenler farkındalık için kitap okudu

59'ncu Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne'de Saraçlar Caddesinde öğrenci ve öğretmenler kitap okuma etkinliğine katıldı.

Öğrenci ve öğretmenler farkındalık için kitap okudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

59’ncu Kütüphane Haftası etkinlikleri 81 ilde eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi. Edirne’de öğrenci ve öğretmenler Saraçlar Caddesinde toplanarak farkındalık için hep birlikte kitap okudu.

1. Murat Lisesi öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte ”Kütüphane İyileştirir” temasına dikkat çekildi. 59. kütüphane haftası buluşmaları çerçevesindeki etkinliklerin devam ettiğini söyleyen Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, bu yılın teması "Kütüphane İyileştirir” çerçevesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildiğini ifade etti.

Her yıl farklı bir tema ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildiğini belirten Soytürk, "Uzunköprü’de depremzede vatandaşlarımızla birlikte bir etkinlik yaptık. Kültür ve turizm bakanlığı depremin olduğu ilk günden itibaren tüm illerimizde seyyar kütüphanelerle oradaki çocuklarımıza yönelik etkinliklerimizi devam ettiriyor. Kitap iyileştirir ve merak duygumuzu giderir. Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

59. kütüphane haftası dolayısıyla Türkiye’nin bütün illerinde aynı saatte geleneksel bir şekilde okuma etkinliği yaptıklarını söyleyen Edirne İl Halk Kütüphanesi Müdürü Duygu Akgül, amaçlarının okuma konusunda farkındalık yaratmak ve toplumda bilinç uyandırmak olduğunu vurguladı.

Bu sene "Kütüphane iyileştirir” temasıyla deprem bölgesinden gelen misafirlere yönelik geleneksel etkinlikler de gerçekleştirdiklerini söyleyen Akgül, yaraların sarılmasına katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN