Nesrin Günay'a anlamlı şiir

Edirne Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay basın açıklaması gerçekleştirdi. Günay basın açıklamasında, mahalle sakinlerinden bir vatandaşın kendisine yazdığı şiiri gazetecilerle paylaştı. Şiiri okuyunca çok duygulandığını söyleyen Günay, mahalle sakinine teşekkür etti.

Nesrin Günay'a anlamlı şiir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlık binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, bir mahalle sakinin kendisine yönelik yazdığı şiiri okudu.

Şiiri okuyunca çok duygulandığını söyleyen Günay, "Mahalle sakinlerimden mukadder Bulun teyzem sağ olsun bayram hediyesi olarak bir kendi sözlerini yazıya şiire dökmüş. şiire dökerek bana da hediye etti. Sağ olsun bayram hediyesi olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok duygulandım, çok sağ olsun. Allah ona  uzun ömürler versin. Ben burada göreve geldiğimden beri 7 24 mahalleme hizmet etmeye hazırım ve devam etmeye de çalışıyorum elimden geldiğince. 7 24 hizmetindeyim, hizmet etmeye geldim ve benim Muhtarlık ek işim değil tek işim olacak demiştim. Aynen öyle tek işim olarak devam ediyor. Mahalle sakinlerimizle gurur duyuyorum. Böyle sözler şiirler ve resimler ne olursa bana getiriyorlar. Sağ olsunlar çok mutlu oluyorum, gururlanıyorum ve daha da hizmet aşkıyla görevimi yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle bütün herkesin mahalle sakinlerinin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum" dedi.

Şiiri yazan Mahalle Sakini Mukadder Bulum (76) da boş vakitlerini şiir yazarak değerlendirdiği dile getirdi.

Şiirin ortaya çıkışını anlatan Bulum, “Aklıma geldikçe, o günde muhtarı gördüm. Geliyor böyle yağmurlu bir havada. Ondan sonra bakayım dedim. Muhtara da bir şiir yazayım da hediyem olsun. Bayram hediyesi beğenecek mi? Dedim. Yazdım şiir getirdim. O da çok beğendi. Muhtarımızın seviyoruz. Biz her zaman arkasındayız, böyle yanındayız. Hiç onu bırakmak istemeyiz böyle.” İfadelerini kulandı.

MUHTARLARIN EN GÜZELİ

EDİRNE'NİN İLK VE TEK KADIN MUHTARI NESRİN GÜNAY;

Muhtar olmayı nasıl seçtin, tüm rakiplerini ezip geçtin, Vatandaş seni seçti o bizim Edirne'mizin tek kadın muhtarı dedi,

Uyan muhtar sen uyan, rakiplerin üzülür tekrar seçildiğin zaman

Muhtar bunları aştı vatandaşla kucaklaştı,

Vatandaş onu sevdi, o bizim kadın muhtarımız dedi. Sen muhtarların yıldızı, Türk'ün öz ve öz kızı Dağıttın kara bulutları, getirdin mahalleye yazı. Muhtar geçti oturdu Muhtarlık koltuğuna, Muhtar icraata daldı, Edirne'ye nam saldı

Yazan Mahalle Sakini MUKADDER BULUM

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN