Muhtar adayı Yılmaz projelerini anlattı

Yerel seçime kısa bir süre kala muhtar adayları da saha çalışmalarını sürdürüyor. Şükrüpaşa Mahallesi muhtar adayı Esra Akgün Yılmaz, tüm vatandaşlara dokunarak tüm sorunların çözüme kavuşacağını belirtti.

Muhtar adayı Yılmaz projelerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayının sonunda gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Şükrüpaşa Mahallesi Muhtar adayı Esra Akgün Yılmaz, projelerini anlattı.

Şükrüpaşa Mahallesi’nin ilk kadın adayı olduğunu söyleyen Akgün Yılmaz, “Şükrüpaşa Mahallesi’nin ilk kadın adayı olarak azalarımla çıktığım bu yolda mahalle sakinlerinin her türlü talep ve dilekleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde çalışacağımı bilmelerini istiyorum. Mahalle sakinlerinin dertleri ile dertleneceğiz. Yaşanan sorunların çözülme aşamasında mahalle sakinlerimizi bilgilendireceğiz.  Mahallemizi birlikte yöneteceğiz.” Dedi.

Yılmaz, genç ve dinamik ekiple yola çıktıklarını ve bu durumun mahalleye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Mahalle sakinlerinin her şeyden önce kendilerine güvenmesini istediklerini aktaran Yılmaz, “Mahallemiz için yapmış olduğumuz seçim çalışmalarında her kapıyı çaldığımızda her vatandaşa dokunmuş olduk. Mahalle sakinlerinin istek ve talepleri bizim için çok önemli. Bu değerli istekleri muhtarlığı kazandığımızda hepsini teker teker yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Seçim çalışması içerisinde olan projeler ve mahalle sahasına çıktığımızda vatandaşların bizden istediklerini dile getirdikleri bizim de sorun olarak gördüğümüz düzelmesi için çaba göstereceğimiz projeler içerisinde yer alan istekleri olarak ikiye ayırdık.” Şeklinde konuştu.

Mahalle büyüklerinin taleplerini mahalleye kazandıracaklarını söyleyen Yılmaz, “mahallemizin büyük bir kesimi yaşlılardan oluşuyor. Büyüklerimizin bizden istedikleri mahalle muhtarlığı çevresinde anons sisteminin olmadığını ve mahallede ciddi anlamda yürüme mesafesinde gerekli alışveriş yerlerinin olmadıklarını belirttiler. Projelerimizin içerisinde mahalle büyüklerimize muhtarlığın çevresinde ödeme noktalarının olması gerektiğini bankamatiklerin olması gerektiğini ve su, elektrik, PTT gibi ihtiyaçların olması gerektiğini beyan etmiştik. Bu konuda kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışmaları yaparak bunların mahallemize kazandırılmasını istedik.” İfadelerini kullandı.

Çocuklar için de projelerinin olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Çocuklarımız için yine kurum ve kuruluşlarla birlikte çeşitli projelerimiz olacak. bu projeler içerisinde de etüt merkezleri istiyoruz. Dersten çıkan bir çocuğun anne babası çalışıyor ise bu çocuklar muhtarlığın bünyesinde bir etüt merkezi içerisinde buluşturularak etüt merkezine gelmelerini isteyeceğiz. Çocukların merkezlerde derslerini stajyer öğretmenler eşliğinde yapmalarını isteyeceğiz. Gençlik spor il müdürlüğü bünyesinde mahallemizde belirli noktalarda kullanılmayan yeşil alanlar, yeşil alan olarak kalıp yan tarafını çocuklar için spor kompleksi yapılacağını, küçük çocuklar için hareket eğitimi yaptırılabilecek bir alan bunlarında çalışımlarını Türkiye Atletizm Federasyonu Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve çocuk atletizmi antrenörleriyle gerçekleştirme talebimiz var.”

Yılmaz, büyükler için halk eğitim merkezlerinde geliştirme ve yetiştirme kursları, el sanatları, meslek edindirme kurslarının açılmasının öncülüğünü yapmak istediklerini belirterek bir aşçı ve aşçı yardımcılığı kursu açıldığında burada eğitim, alacak kursiyerlerin yapmış oldukları yiyecek ve içeceklerden etüde gelecek öğrencilerinde faydalanabileceğini aktardı.

 Esra Akgün Yılmaz’ın aza adayları; Samet Akcan, Murat Köksoy, Ömür Cüzdan, Nehir Cücüyener, Hacer Aktuğ, Suat Gültekin, Yılmaz Mardin ve Ali Günay.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar