Motosiklet sürücülerine ceza

Edirne'de Saraçlar Caddesi girişinde trafik ekipleri motosiklet sürücülerine yaptığı uygulamada, eksik evrakı bulunan sürücülere ceza kesti, bazı araçlar trafikten men edildi.

Motosiklet sürücülerine ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Saraçlar Caddesi’nde motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yaptı. Trafik kurullarına uymayarak kask takmayan ve eksik evrak ile seyahat eden sürücülere cezai işlem uyguladı. Uygulamada eksik evrakı bulunan motosikletler ise trafikten men edildi.

Ehliyetsiz sürücüye ve motosiklet sahibine ceza

Ekipler, uygulama noktasında durdurdukları bazı motosikletlerin emanet sürücülerine kask ve ehliyetsiz oldukları için araç sahiplerine de ehliyetsiz sürücüye motosikletini verdiği için de ceza kesti.

Motosikletini ehliyetsiz arkadaşına verdi, 6 bin 400 lira ceza yedi

Uygulamada ehliyetsiz olan arkadaşına motosikletini verdiği için 6.439 lira ceza kesilen Miraç  Akardeniz, “Motosikletimi bir arkadaşıma emanet verdiğim için ceza yedim. Motosikleti başka bir kişiye vermemek lazımmış demek ki. Ben 6 bin 439 lira sadece motosikletimi verdiğim için ceza yedim. Bir daha kimseye motosikletimi vermeyeceğim.” dedi. 

Kardeşinin motosikletine ehliyetsiz kullandığı için ceza kesilen Alper Örs’de, “Motosiklet kardeşimin, benim değil. Malzeme almaya gittim dönüşte çevirmeye girdim. B sınıfı ehliyetim var ama yetersizmiş. Yapacak bir şey yok. En kısa sürede sınava girip ehliyet alacağım. Aynı zamanda motosikletin sigortası olmadığı için trafikten men edildi.” diye konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN