Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye bağış

Edirne İl Müftülüğü manevi danışmanlarından Gonca Çelik'in rehberliğindeki üniversite öğrencileri, İsrail'in hain saldırılarına yönelik Gazze'de zulme maruz kalan Müslümanlar için 9 bin lira bağışladı.

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye bağış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Müftülüğü manevi danışmanlarından Gonca Çelik'in rehberliğindeki üniversite öğrencileri, Gazze'de zulme maruz kalan Müslümanları unutmadı.

Üniversite öğrencileri, Gazze’de yaşanan zulme maruz kalan Müslümanlar için 9 bin lira bağışladı.

Toplanan bağış Gazze’ye gönderilmek üzere Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu’na teslim edildi.

Yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren öğrenciler, bundan sonraki süreçte de Gazze için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Öğrencilere bu anlamlı bağıştan dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Hasan Başoğlu, “İlk kıblemiz, Efendimizin ve ecdadımızın yadigarı Gazze ve Kudüs bugün kalbimizde bir yaradır. Bu yara dünyadaki hangi müslümanın canını acıtmaz? Her gün bebekler, kadınlar, savunmasız insanlar canice öldürülürken biz nasıl bu katliama kayıtsız kalabiliriz? Gençlerimizin bu duyarlılığı bu açıdan beni çok memnun ediyor. Yalnızca gençlerimiz değil, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdaki yavrularımız, cami cemaatimiz ve her kesimden vatandaşımız bugün Gazze için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah bu çabaları Gazze'nin kurtuluşuna vesile eylesin.” Dedi.

Öğrencilerin bağışları, bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi'ne teslim edildi.   Dilek Şahin