Meslek Lisesi'ndeki öğretmenler ve öğrenciler afetzedeler için uyku tulumu dikiyor

Edirne'de Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler ve öğretmenler Kahramanmaraş merkezli depremlerde olumsuz etkilenen afetzedeler için uyku tulumu dikiyor.

Meslek Lisesi'ndeki öğretmenler ve öğrenciler afetzedeler için uyku tulumu dikiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın felaketi” olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen afetzedeler için tüm Türkiye seferber oldu. Edirne’de deprem bölgesine yönelik yardım kampanyaları ve çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Moda Tasarım Teknolojileri Atölyesinde öğrenciler ve öğretmenler depremzedelere destek olmak için harekete geçti.

Öğrenciler ve öğretmenler deprem bölgesinde etkili olan soğuk havaya karşın vatandaşlara destek olmak amacıyla uyku tulumu dikiyor.

Meslek liselerinin deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için seferber olduğunu söyleyen okul müdürü Ali Sakarya, soğuk havaya dayanıklı ve su geçirmez 110 uyku tulumunun hazırlanıp bölgeye gönderileceğini aktardı.

Sakarya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatları doğrultusunda harekete geçtiklerini ve üretim çalışması yürüttüklerini dile getirdi ve şunları kaydetti:

"Uyku tulumlarının dikimini tamamlayıp ihtiyaç duyulan kentlere sevkiyatını gerçekleştireceğiz. Öğrenci ve öğretmenlerimiz gönüllü bir şekilde çalışıyor. Üretimini yaptığımız uyku tulumlar su geçirmez özellikli. İçerisinde elyaf ve polar malzeme kullanılıyor, fermuarlı bir şekilde hazırlanıyor. Bu soğuk havalarda vatandaşlarımızın vücut sıcaklığını ideal derecede korumak için tasarlandı."

Çalışmalara katılan öğrencilerden Birkan Mandacı ise, deprem bölgesindeki vatandaşların soğuk havadan korunması için gönüllü olarak çalışmada yer aldıklarını belirtti.

Tüm Türkiye gibi bizde depremzedelere destek olmak istediklerini ifade eden Mandacı, “Kalbimiz depremzedelerle birlikte atıyor. Dikilen uyku tulumları depremzedelerin soğuktan korunmasını sağlayacak. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor, inşallah güzel bir faydamız olur." dedi.

Moda Tasarım Teknolojileri Atölyesi Öğretmeni Naziye Gülverin de, “Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak yoğun caba sarf ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı gecenin ayazından korumak adına öğrencilerimizle birlikte uyku tulumu üretiyoruz. Onlara destek olmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam edecek.” Şeklinde konuştu.