Lalapaşa Ziraat Odası'ndan üreticilere fuar gezisi desteği
Lalapaşa Ziraat Odası, ilçedeki çiftçilerin tarım sektöründeki yenilikleri yakından takip edebilmesi amacıyla Bursa Tarım Fuarı'na gezi düzenledi.
Sabahın erken saatlerinde otobüslerle yola çıkan çok sayıda Lalapaşalı üretici, tarımın geleceğini şekillendiren teknolojileri yerinde inceleme fırsatı buldu.
Bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen AgroGreen Bursa Tarım Fuarı, TÜYAP Bursa Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Türkiye’nin en kapsamlı tarım organizasyonları arasında gösterilen fuarda, tarım ve hayvancılığa dair son teknoloji ekipmanlar, sulama sistemleri, gübreleme ve tohum yenilikleri sergilendi. Lalapaşa’dan katılan çiftçiler, sektördeki firmalarla birebir görüşerek ürün ve yöntemler hakkında bilgi aldı.
Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, düzenlenen gezinin üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Çiftçilerimizin modern tarım uygulamalarını yerinde görmeleri ve yenilikleri kendi üretimlerine uyarlamaları çok önemli. Bursa Tarım Fuarı, bu anlamda üreticilerimize hem bilgi hem de bağlantı imkânı sunuyor” dedi.
Fuarın tarım, hayvancılık, sera teknolojileri, süt ürünleri, fide, fidan, tohum ve tarımsal mekanizasyon gibi çok geniş bir yelpazede hizmet sunduğunu belirten Öztürk, her yıl bu tür organizasyonlara katılarak farklı firmalarla fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Öztürk, “Lalapaşa Ziraat Odası olarak üreticilerimizin gelişimi için eğitim, teknik gezi ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Katılımcı üreticiler, fuar boyunca yeni tarım makinelerini yakından inceleyip, verimliliği artıracak modern yöntemler hakkında bilgi sahibi oldu. Geniş ürün çeşitliliğiyle dikkat çeken AgroGreen Bursa Tarım Fuarı, çiftçilere sektördeki yenilikleri görme, deneyimleme ve kendi üretim süreçlerine uyarlama imkânı sundu.
Bakmadan Geçme





