Kızılay'dan kan bağış çağrısı

Havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte kan ihtiyacı da arttı. Kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde stant açtı.

Kızılay'dan kan bağış çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazın okullarının kapanmasının ardından birçok vatandaşın tatile gitmesi, kışın ise havaların soğumasına bağlı olarak evde geçirilen zamanın artmasına bağlı kan bağışına ilgi azalıyor. Saraçlar Caddesi’nde çadır kuran Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi, vatandaşlara kan bağışı yapmaları için çağrıda bulundu.

“Kan stoklarının kritik seviyeye düştü”

Saraçlar Caddesi’nde kurulan çadırda vatandaşlar kan bağışı desteğinde bulundu. Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışına ilginin azaldığını aktaran Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ekip Doktoru Wasim Zaben, Kan stoklarının kritik seviyeye düştüğünü belirtti.

Kan stoklarında azalma olduğuna dikkat çeken Zaben, “Stoklar kritik seviyeye düşmüş durumda. Edirne halkımızı kan bağışına bekliyoruz. Kentte çeşitli noktalarda kan bağışı için merkezlerimiz var. Özellikle bu dönemde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız oluyor. Kış aylarında hastalığa yakalanan vatandaşlar maalesef kan veremiyor. Bazı vatandaşlar da soğuk hava nedeniyle evlerinden çıkmıyor. Bu durum stoklarda düşüşe neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Kan bağışı yaklaşık 5 dakika sürüyor”

Sağlıklı olan her bireyin kan bağışında bulunması gerektiğini belirten vatandaşlardan Ayşegül Dalgakıran, “Aileme ve arkadaşlarıma sürekli kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. Kan bağışı yaklaşık 5 dakika sürüyor. İnsanların böyle önemli bir konuya 5 dakika ayırması hiç bir şey kaybettirmez. Çevremi bu konuda bilinçlendirmek için elimden geleni yapıyorum” ifadelerini kullandı.

 

KUMRU ÖNGÜN