KIŞLIK MEYVE-SEBZEYE RAĞBET ARTTI

Yaz mevsiminin sebze ve meyvelerini kış aylarında da tüketmek isteyen vatandaşlar pazarın yolunu tuttu. Turşu, konserve ve kurutma sebze-meyveleri poşetlere dolduran vatandaşlar kışlık hazırlıklarına başladı.

KIŞLIK MEYVE-SEBZEYE RAĞBET ARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kentte her hafta Pazartesi günleri kurulan sebze-meyve pazarında yoğunluk yaşanıyor. Kışlık hazırlıklarını yapmak isteyen vatandaşlar yerli ürünleri tercih ediyor. Domates, patlıcan, bezelye gibi yerli ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar derin dondurucularına koymak için hazırlıklara başladı.

                Yaz aylarında olgunlaşan sebze ve meyveleri kış aylarında da tüketmek isteyen vatandaşlar pazarın yolunu tuttu. Turşuluk ve konservelik sebzeler almak isteyen vatandaşlar halk pazarında yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar bütçeleri doğrultusunda kışlık alışverişlerini yaptı. Pazarda en çok salçalık biber, domates, turşuluk salatalık, bezelye ve barbunya rağbet gördü.

                Pazartesi pazarında tezgahlardaki yerini alan Çanakkale yerli domatesi 10 Türk Lirası'ndan tezgahları süsledi. Sezon bitimine doğru sebze ve meyve fiyatlarında düşüş bekleniyor. Yaz sezonunun sonunda bazı ürünlerden fiyatların düşeceğini belirten Pazar Esnafı, fiyatlardaki düşüşle birlikte vatandaşların sabahın erken saatlerinde pazara geldiğini ifade etti.

                Pazar esnafı tezgahlara yerleştirdiği ürünleri çeşitli yazılarla ve malzemelerle süsleyerek müşterilerinin ilgisini çekmeye çalışıyor. Bu uygulamaya en iyi örneği de bezelye oldu. Tezgâhta ki yerini alan bezelyenin üzerine asılan '˜Metrobüs gibi dolu! Bezelye' yazısı vatandaşların ilgisini çekiyor. Kış aylarında tüketmek için kilolarca bezelye alıp dondurucularına koyan vatandaşlar pazardaki fiyatların daha fazla düşmesini beklediklerini söylüyor.

Pazartesi Pazarı'nda domates 10, kiraz 20, salatalık 10, şeftali 10, patlıcan 15, taze fasulye 15, biber 15, taze bezelye 20, kabak 10, patates 10, marul 8-10, kabak 5 liradan satışa çıktı.