Kıraathane ve çay ocaklarının sayısı yüzde 6 arttı

Edirne merkezde 2022 yılında hizmete açılan kıraathane ve çay ocaklarının sayısı arttı. Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, 2022 yılı başında 500 olan işletme sayısının yılsonuna kadar 530' yükseldiğini belirtti.

Kıraathane ve çay ocaklarının sayısı yüzde 6 arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne merkezde Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası’na bağlı işletmelerde artış yaşandı. 2022 yılı başında 500 olan işletme sayısı 530’ yükseldi.
                “Açılan işyeri kapanandan fazla”

Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, 2022 yılında açılan ve kapanan işletmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odasına bağlı işletme sayılarında artış yaşandığını belirten Gönay, “Bir önceki yıla göre bakıldığında açılan iş yeri sayısının kapanandan fazla yaklaşık 30 yeni iş yeri açıldı” ifadelerini kullandı.

“Kahve, kıraathane ve çay ocaklarında bir artış var"

Esnaflıktan kopamayanların çay ocağı, kıraathane ve kahve dükkanlarına yöneldiğini belirten Gönay, "İnsanlar büyük beklenti içinde olmaktan vazgeçti, küçük adımlarla yürümeye çalışıyor. Çay ocaklarında ve kahve türü yerlerde artış var. İnsanlar esnaflığın içinde kalmak istiyor. Küçükte olsa çalışmak istiyor. Bu işin içinde kalmayı tercih ettiler. Yaklaşık 500 olan mekan sayımız 530 falan oldu. Kahve, kıraathane ve çay ocaklarında bir artış var" şeklinde konuştu.

"Kovid-19 salgını sürecine rağmen kapanan iş yeri olmadı"

Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde her sektörde olduğu gibi kahvehane ve çay ocağı işletmecilerinin de zor günler yaşadığını hatırlatan Gönay, buna rağmen kapanan işletmelerin ekonomik nedenlerden dolayı değil de emeklilik ya da vefat edenlerden dolayı olduğunu aktardı.

Muhabir

KUMRU ÖNGÜN