Havalar soğudu, tezgahtaki balık çeşitleri arttı

Edirne'de havaların soğuması ve kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte tezgahlardaki balık çeşitleri de arttı.

Havalar soğudu, tezgahtaki balık çeşitleri arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ocak ayı ile birlikte dondurucu soğuk etkili olmaya başladı. Bağışıklığını güçlü tutmak isteyen vatandaşlar balık satıcılarının yolunu tutarken, tezgahlardaki çeşitler de artmaya başladı. Yaklaşık 25 çeşit balığın yer aldığı tezgahlarda, havaların soğumasıyla bazı balık çeşitlerinde daha da bolluk yaşanması bekleniyor.

Yılbaşı öncesi vatandaşların levrek, çupra ve somon gibi çeşitlere yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen balık pazarı esnafı Yusuf Çimen, yılbaşını çok yoğun geçirdiklerini aktardı.

Yılın ilk günlerinde ise hamsi ve istavrite ilgi olduğunu belirten Çimen, "Yılbaşını geçirdik, insanlar büyük balık tercihlerinden hamsi ve istavrit gibi tekrar küçük taneli balıkları tercih etmeye başladı. Tezgahlarımızda 25 çeşit balık var, bolluk yok ama çeşit çok. Tezgahlarımızda her balıktan var, fiyatlarda oturdu artık. İlgiden memnunuz" dedi.

Havaların soğuması ile birlikte tezgahtaki balık çeşitlerinin daha da artacağını aktaran Çimen,  hamsi, istavrit gibi küçük balıklarda bolluk beklediklerini aktardı.

Edirne'deki balıkçılarda hamsi kilosu 70, uskumru 60, istavrit 70, çipura 125, levrek 160, karides 120, çinekop 125, mezgit 130, sardalya ise 50 liradan tezgahları süslüyor.

Barış Karapaça