Kestane pazarın gözdesi oldu

Edirne'de her hafta kurulan Pazartesi pazarında kış aylarının vazgeçilmesi kestane tezgahları şenlendirdi.

Kestane pazarın gözdesi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış aylarının vazgeçilmezi kestane pazardaki yerini aldı. Kilosu 200 liradan satışa sunulan kestane pazarın gözdesi oldu.

Edirne'de her hafta pazartesi günleri kurulan pazarda yerli ürünler ilgi gördü. Taze ve yerli ürün almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde pazarın yolunu tuttu.

Kilosu 200 lira ile adeta el yakan kestanenin fiyatını duyan şaşkınlığını gizleyemedi. Kimisi 1 kilo kimisi yarım kilo kimisi ise elindeki parası kadar kestane aldı. Hasadı yapılan birçok bölgede verimin düşük olması sebebiyle tezgahlarda 200 liraya satışa sunulan kestanenin kilosunun ilerleyen günlerde 400 liraya kadar çıkması bekleniyor.

Kestanenin Çanakkale, Bursa, Manisa ve Kastamonu gibi birçok şehirden geldiğini belirten 63 yaşındaki sezonluk pazarcılık yapan Sabri Dağcı, bu yıl hem böceklenme hem de ürün azlığı dolayısıyla fiyatın yüksek olduğunu söyledi.

Kilosunun 200 liradan tezgahları süslediğini aktaran Dağcı, " Kilosunun 400 liraya kadar çıkmasını bekliyoruz. Ben sezonluk pazarcıyım, sürekli olan pazarının elinde olsa 350 liradan aşağı vermezler.  Sezonluk ne çıkıyorsa onu takip ediyorum. 4 gündür elimde daha 20 kilo satmadım. Şu ana kadar 50 kişi sordu 3 kişiye sattım" dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN