Kasko bozulmadan onarımlarla hasarlar gideriliyor

Kaza sonrası vatandaşlar araç parçasının değişimi konusunda tereddüt yaşıyor. Otomotiv işletmecisi Cüneyt Levent, basit onarımlarla arabada hasar kaydının çıkmadığını belirtti.

Kasko bozulmadan onarımlarla hasarlar gideriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomobil sahipleri araçlarını korumaya almak için kasko poliçesi yaptırıyor. Yapılan kasko poliçeleri otomobilin çarpma, çarpışma, çalınma, deprem, hırsızlık, perte çıkma, terör, sel ve su baskını gibi olayları teminat altına alıyor.

Gerçekleşen bir kaza neticesinde kasko kullanılarak otomobildeki hasar giderilirse kaskonuzun hasarsızlığı bozulmuş oluyor ve yenileme yapılacağı zaman poliçe fiyatı yüksek çıkabiliyor.

Ancak bazı durumlarda kaskonun hasarsızlığı bozulmadan otomobil üzerindeki hasarlar gideriliyor.

“KAZA SONRASI ARABANIN PARÇASI DEĞİŞECEK DİYE DÜŞÜNMEYİN”

Kaza sonrası araç parçasının değişip değişmeyeceği konusunda vatandaşların tereddüt yaşadığını söyleyen Otomotiv işletmecisi Cüneyt Levent, “Plastik onarımlarımız var. Saçların arkası düzeltilebiliyor. Alüminyum parçalar bile düzeltilebilir. Kaza sonrası arabanın hemen parçası değişecek diye düşünmeyin” dedi.

Basit onarımlarla arabada hasar kaydının çıkmadığını belirten Levent, “Arabanızın orijinal parçası kalsın parçanın arkasına çok basit bir onarımla tel basarak ve üzerine macun çekilerek yapılıyor ve arabada hasar kaydı çıkmıyor. Daha sonra sigorta yaptırırken değer kaybı olmuyor ve hasar kaydı gözükmüyor. Bu da ileride arabayı satarken lehinize bir sonuç oluyor. Kaskoda bozulmuyor.” İfadelerine yer verdi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN