Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kampçıların ilgi odağı oldu    

             Binlerce kişinin katıldığı Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kampçıların da ilgi odağı oldu.

Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kampçıların ilgi odağı oldu     
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

                Baharın habercisi olan ve her yıl 5-6 Mayıs’ta kutlanan Kakava-Hıdrelllez Şenlikleri’ne bu yıl rekor katılım sağlandı. Şenlikler için aylar öncesinden yapılan otel rezervasyonları yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.

                Otellerde yer bulamayan vatandaşlar ise çadırlarda kamp yaparak doğanın tadını çıkarttı. Kamp yapan ekiplerin bu seferki durağı kakava ve hıdrellez şenliklerinin yapıldığı Edirne oldu.

                Gündüz kentin tarihi ve turistik noktalarını dolaşıp yöresel lezzetlerin tadına bakan ekip, gece boyu ise eğlencenin tadını doyasıya yaşamak için çadırlarını şenliklerin yapıldığı Sarayiçi'ne kurdu. Çadırlarını kuran ekip, romanların çaldığı 9/8'lik oyun havalarında müzikle uyuyup müzikle uyandı.

Kamp ekibinden Zeynep Avakara, ilk defa bu şekilde bir etkinliğe geldiklerini söyledi.

                Avakara, İstanbul’dan geldiklerini ve değişik bir deneyim yaşadıklarını aktardı ve şöyle devam etti: “Dans ederek uyuduk, dans ederek uyandık. Güzelce dileklerimizi diledik. Çok eğlendik. Hayatımda ilk defa böyle dans ederek uyandığımı hatırlıyorum. Çadırda kalmak zevkli. Şimdi hazırlanıp biraz daha Edirne'nin tadını çıkarıp ve yola çıkacağız"

                Kamp ekibinden Adnan Okutan da şenlikler için İstanbul’dan geldiğini dile getirdi ve şunları söyledi: "Selimiye Camii başta olmak üzere kentin tarihi noktalarını gezdik. Oradan ciğer yemeğe gittik. Daha sonra etkinlik alanına yerleştik. Çalgılar eşliğinde oynadık. Çadırımızı kurduk. Pek uyumak mümkün olmadı. Saat 05.30 gibi dilekler tutuldu nehre atıldı. Güzel ve eğlenceliydi. İlk defa geldim ama çok eğlendim" dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN