Kakava Şenlikleri Tunca Nehri'ne bırakılan dileklerle sona erdi

                Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'de dilekler gün ağarmadan Tunca Nehri'ne bırakıldı. Sabaha kadar devam eden eğlencenin ardından nehir kıyısında toplanan vatandaşlar şenliği renkli görüntülerle sonlandırdı.

Kakava Şenlikleri Tunca Nehri'ne bırakılan dileklerle sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

                Yerli ve yabancı binlerce turistin akın ettiği Kakava-Hıderllez Şenlikleri gün ağarmadan Tunca Nehri’ne bırakılan dileklerle sona erdi. 5 Mayıs Cuma Günü dev ateşin yanmasıyla başlayan Kakava ve Hıdırellez şenlikleri gün ağarıncaya kadar aralıksız olarak devam etti.

                Sabahın erken saatlerinde tutulan dilekler Tunca Nehri'ne atıldı ve ağaçlara bağlandı. Kendini müziğin ritmine kaptıran yerli ve yabancı binlerce kişi renkli görüntüler oluşturdu. Kakava coşkusu yaşayan binlerce vatandaş, sabahın ilk ışıklarında soluğu nehir kıyısında aldı.

                Her yıl 5-6 Mayıs’ta düzenlenen Kakava-Hıderllez şenlikleri tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı. Şenliklere yurtiçi ve yurtdışından on binlerce turist katıldı.

                Ritüele göre evlerinin kapılarına asmak için  nehir kenarındaki  ağaçlardan yeşil dallar koparan vatandaşlar, güneş doğana kadar gönüllerince eğlendi.

                Yerli ve yabancı binlerce kişi Tunca Nehri kıyısında davul zurna eşliğinde göbek attı. Edirneli vatandaşların yanı sıra turistlerin de 9/8 roman havaları eşliğinde saatlerce sürünce eğlenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çıkardı.

                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Eşi Esra Gürkan vatandaşlarla birlikte Tunca Nehri'ne "Sağlık, Barış, Bereket, Huzur" yazan dilek çiçeğini bıraktı.

                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 120 bin civarında ziyaretçinin şenlikler için Edirne’ye geldiğini söyledi.

                Gürkan, otellerin 1 yıl önceden dolduğunu ve bunun yanı sıra tüm konaklama tesisleri ve misafirhanelerin de dolduğunu ifade etti.

                Asırlardır devam eden Kakava ve Hıdırellez geleneğinin yaşatılmaya devam edileceğini belirten Gürkan, Gelenek ve ritüelleriyle yaşatılan şenliklere yurt içi ve yurt dışından binlerce turistin katıldığına vurgu yaptı.

                Gürkan, Edirne'de bir organizasyonda ilk kez bu kadar kalabalık gördüklerini aktardı.

Otellerde yer bulamayan binlerce insanın Sarayiçi’nde çadırlarda ve araçlarda konakladığını anlatan Gürkan, "Biz de tabi nelere ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Seneye daha derli toplu bir organizasyon olacak. Ona göre hazırlıklarımızı yapacağız. Tüm konuklarımıza, Edirne'ye tekrar 'hoş geldiniz' diyorum" ifadelerine yer verdi.

                Eşi ve arkadaşı ile birlikte Eskişehir'den şenliklere gelen Fatih Sünger, Uzun zamandır bu şenliğin hayalini kurduklarını, baharı bereketiyle güzelliği ile karşıladıklarını ve çok eğlendiklerini söyledi.

                Daha önce bu şenliği çok kez duyduğunu ve ilk kez katıldım sağladığını söyleyen Ankara'dan gelen Mehtap Dönmez, çok eğlenceli ve keyifli olduğunu belirtti.

Eşi ile birlikte motosikletle seyahatlere çıktıklarını ve şimdiki duraklarının kakava şenlikleri olduğunu söyleyen Dilek Candar,  tüm ritüelleri gerçekleştirdiklerini ve son olarak da dileklerini Tunca Nehri'ne attıklarını ifade etti.

                Böyle bir organizasyonun uluslararası çapta olması gerektiğini söyleyen Candar, yoğun kalabalığı görünce çok şaşırdığını ama bir o kadar da mutlu olduğunu aktardı.

                Şenlikleri çok beğendiklerini ve geceyi Edirne'de geçirdiklerini aktaran Melek-Özkan Ormancı çifti, etkinliklere katıldıklarını, ciğer yediklerini ve son olarak da dileklerini nehre attıklarını belirtti.

İstanbul'dan gelen Anitilsel Berk, " Kilitlerimizi açtık, gül goncalarımızı, mumlarımızı ve dileklerimizi suya bıraktık. Büyük bir heyecan ve coşku ile buradayız. Çok heyecanlıyım. Kalabalık ve güzel bir enerji var. İnşallah herkesin dilekleri kabul olsun. Geceden geldik. Ciğer ile başladık. Daha sonra bu alana geldik. Göbek attık ve sabahı dört gözle bekleyip nehir kenarına geldik" dedi.

Barış Karapaça