Kadınlar hem öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında kursiyer sayısının nüfusa oranla elde edilen istatistiklerine göre Edirne'de ülke genelinde 6'ıncı sırada yer aldı. Edirneli kadınlar açılan kurslarla hem sosyalleşiyor hem de ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kadınlar hem öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 81 ilde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı halk eğitim merkezlerinde yürütülen hayat boyu öğrenme programına talep artıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kursiyer sayısının nüfusa oranla elde edilen istatistiklere göre en çok kursiyere ulaşan illerin arasında Edirne'nin de yer aldığı bilgisini paylaştı. Program sayesinde kurslara katılan kadınlar hem öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

                Kadınlar katıldıkları Hayat Boyu Öğrenme çerçevesindeki kurslarda birçok sanat öğreniyor. El sanatları ve dikiş-nakış kurslarına katılan kadınlar kısa sürede usta konumuna geliyor. Kurslarda sosyalleşme imkânı da bulan kadınlar çeşit sanatlarda el yapımı ürünler yapıyor.

                Kurs sayesinde çocuklarına kıyafet dikmeye başladığını ifade eden 34 yaşındaki kursiyer Goncagül Aydın, dikiş kursuna geldiği ve kendi kıyafetlerinin tasarlayabildiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

                Komşusunun tavsiyesi üzerine dikiş nakış kursuna başlayan 62 yaşındaki Hatice Türkel, kurs sayesinde sosyalleşip aynı zamanda ekonomilerine de katkı sağladıklarını kaydetti.

                Kurs sayesinde kötü düşüncelerden arınıp psikolojik anlamda arındığını ifade eden Türkel, herkese kurslara katılma tavsiyesinde bulundu.

                49 yaşındaki kursiyer Elise Meri, 'Resim yapmak çocukluk hayalimdi. 3 yıldır resim kursuna geliyorum ve zaman zaman ortaya çıkardığımız eserlerin satışını yaparak da ev ekonomimize katkı sağlıyoruz' dedi.

                58 yaşındaki Pervin Köseoğlulları, 'Psikolojik rahatsızlığa iyi gelmesi için hobi olarak kursa başladım. Kurslar sağlığıma çok iyi geldi ve moralimi yerine getiriyor' ifadelerini kullandı.