JANDARMA EKİPLERİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE FOSFORLU YELEK DAĞITTI

Edirne'de motosiklet sürücülerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından reflektif yelek dağıtıldı. 'Reflektif yelek giy, görünür ol' kampanyası kapsamında çalışma yapan Jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine yeleklerin trafikte büyük önem taşıdığını anlattı.

JANDARMA EKİPLERİ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE FOSFORLU YELEK DAĞITTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "Reflektif yelek giy, görünür ol" kampanyası kapsamında motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı. 16 Ağustos 2022'den itibaren yürürlüğe giren uygulama ile gece şartlarında oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi için motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet dahil olmak üzere reflektif özellikli yelek giymek zorunlu hale getirilmişti. Bu kapsamda Türkiye genelinde birçok uygulama gerçekleştirildi. Son olarak Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sürücüler konuya ilişkin bilgilendirildi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla ekipler tarafından Büyükdöllük Köyü yolu üzerinde motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı. Ekipler sürücülere kazalarının önlenmesine yönelik bilgi verdi.

Jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine kazaların önüne geçmede yansıtıcı yeleklerin büyük önem taşıdığını anlattı. "Reflektif yelek giy, görünür ol" kampanyası çerçevesinde yapılan çalışmalarla trafik kazaları ve kazalardaki ölüm oranlarının azaltılması amaçlanıyor.

16 Ağustos itibari ile reflektif yelek giymenin zorunlu hale getirildiğini hatırlayan 20 yaşındaki Motosiklet sürücüsü Genco Gencer Özçakırlar, gece şartlarında trafiğe çıktıklarında fosforlu yeleklerin kendilerini daha belirgin hale getirdiğini ve bu nedenle daha güvenli seyahat ettiklerini aktardı.

Jandarma ekiplerinin kendilerine reflektif yelek dağıttığını ve bilgilendirildiklerini belirten genç motorcu Çetin Adiktili, bu uygulama ile gece seyahat ederken kaza yapma olasılıklarının azaldığını kaydetti.

 

Jandarma ekiplerine bu şekilde bir uygulama yaptıkları için teşekkür eden Ahmet Çakıcı, yansıtıcı yelek almayı düşündüğünü ve kanunun çok yararlı olduğunu ifade etti. Kumru Öngün