İYİ Parti'de ayrılıklar sürüyor

İYİ Parti Edirne İl Genel Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay, İYİ Parti'de demokrasinin olmadığını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner'in görev yetkisinin kalmadığını ve partinin dışardan yönetildiğini beyan ederek istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'de ayrılıklar sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti İl Genel Meclis Grup sözcüsü olarak görevini yürütmekte olan Hüseyin Erbay, Meclis toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunarak partisinden istifa ettiğini duyurdu.
İYİ Parti’de demokrasinin kalmadığını belirterek istifasını açıklayan Erbay, ardından başka üyelerinde istifa edeceklerini belirtti.
              Millet İttifakının ortağı İYİ Parti’nin başkaları tarafından yönetildiğini belirterek başarıları önemsemeyen bir partide olmaktan yorulduğunu belirten Erbay, yaşanan olumsuzlukların millet ittifakına zarar verdiğini belirtti.
              İl Genel Meclis Üyesi Erbay, “Biz İYİ Parti'de demokrasiye inanarak bu yola çıktık. Seçimle gelen seçimle gider, sandıktan çıkacak il başkanına saygı duyarak göreve devam edecektik. Bu partide demokrasinin olmadığını, Meral Akşener'in bu partide görev yetkisinin kalmadığını, başkaları tarafından İYİ Parti'nin yönetildiğini anladık. Bugüne kadar partide görev yapmış arkadaşlarımız benim istifamla bu işin biteceğine inanmıyorum. Benden sonra da istifalar gelecektir. Parti tüzüğünden çıkmıştır. Arkadaşlarımızın emekleri burada hiçe sayılarak genel merkezde bir il genel meclis üyesinin, belediye meclis üyesi olmanın önemli olmadığını anladığımız için partiden istifa ediyorum. Bu kadar çabaya bu kadar istenilen çalışmaya karşı İYİ Parti'nin troller tarafından ele geçirildiğini anladığım için bu millet ittifakına da zarar vermiştir. Genel başkanın masaya oturması, masadan kalkması bu şekilde kurmayların yönetilmesiyle ilgili rahatsızlık duyduk. Kınama olarak İYİ Parti'den il genel meclis üyesi olarak kendi partimden istifa ediyorum." Dedi.  
              Edirne İl Genel Meclis üyeliğine İYİ Parti’den istafe edip bağımsız olarak  görevine devam edeceğini belirten Erbay, İYİ Parti'de demokrasinin olmadığını yaşanan olumsuzlukların millet ittifakına zarar verdiğini belirtti.
              "Erbay, İl Genel Meclisinin bağımsız üyesi olarak görevine devam edecek"
İYİ Parti mevcut İl başkanının 28. milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Edirne İl Başkanlığı görevine atanan Alpay Alpagut Engin'i desteklemediğini belirterek istifasını açıkladı.
              Edirne İL Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü olan Erbay, istifa dilekçesini yazarak Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’e teslim etti.
              Gerçekleşen istifa ile ilgili açıklamalarda bulunan Geçmiş, "Üzücü bir olay ama siyasette bazen böyle olaylar yaşanıyor. Arkadaşımın bundan sonra İl Genel Meclisi’nde bağımsız olarak meclis üyeliği görevini yürütecektir. Buna göre İl Genel Meclisimizde 15 Cumhuriyet Halk Partisi, 11 AK Parti, 1 İYİ Parti ve 1 Bağımsız meclis üyesi olmuştur. Çalışmalarımıza buna göre devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.