Altınyazı, Sülecik ve Ömeroba'da yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi talebi yeniden incelenecek

Edirne İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantılarının 3'ncü birleşimi gerçekleştirildi. Uzunköprü ilçesine bağlı Altınyazı, Lalapaşa İlçesine bağlı Ömeroba ve Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik köylerindeki arsa vasıflı taşınmazların yerleşik alana dahil edilmesi talebi tekrar araştırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Altınyazı, Sülecik ve Ömeroba'da yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi talebi yeniden incelenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantılarının 3’ncü birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. İYİ Parti Süloğlu İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Erbay meclis başkanlığına iyi partiden istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğine dair istifa dilekçesini meclis başkanına teslim etti.  İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantılarının bileşimi bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile devam etti.
            Köylerdeki yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık, İdari ve Mali İşler ve Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar okunarak meclis üyelerine sunuldu.

İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Yaşar Sasa, Altınyazı köyü yerleşik alanı hakkındaki raporun sunumunu gerçekleştirdi. İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Sasa,  meclise sunduğu raporda şunları aktardı; “Edirne İli Uzunköprü İlçesi Altınyazı Köyü köy yerleşik alanına alınması talep edilen parseller komisyonumuzca yapılan çalışmalar neticesinde 199 ada 1, 2, 3, 4 nolu parsellerin köy yerleşik alanı sınırları içine alınması talep edilmiş ise de yukarıda belirttiğimiz gibi 22.02.1989 tarihinde Altınyazı Köyünün köy yerleşik Alanı İl İdare Kurulu tarafınca tespit edilmiş, köy yerleşik alanı içinde kalan yerler arsa olarak tapuya işlenmiş ancak 30.01.1992 yılında kadastro bu köyden geçerken 199 ada 1, 2, 3, 4 nolu parseller arsa olarak tapuya işlenmiştir. Köy yerleşik alanları bir daire şeklinde olması gerekirken kadastro uygulamasında bir aykırı arsa tespiti yapılmıştır. Yanındaki komşu parseller mağduriyet yaşamıştır. Bu mağduriyetin hakkaniyetli bir şekilde düzeltilmesi için komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde çalışmanın arsa vasıflı parseller dikkate alınarak yapıldığı bahse konu parsellerle birlikte köy yerleşik alan sınırı etrafında kalan diğer komşu parsellerinde değerlendirmeye alınması gerektiği kanaati oluşmuştur. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünce İl Genel Meclisine sunulan teklifin Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 43 .maddesi hükmü uyarınca komşu parsellerin de köy yerleşik alanına alınabilmesi için İI Tarım ve Orman Müdürlüğü görüşünün yeniden alındıktan sonra konunun İl Genel Meclisine sunulması mütalaa edilmiştir.”
            İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Altınyazı köyündeki yerleşik alanların İl İdare Kurulu tarafından tespit edildikten sonra sınırlar çizildiğini arsa vasfındaki parsellerin tamamı çevrelenmiş en son evi bulunan bu parseller daire içine alındığını ve köy yerleşik alanının içine alındığını belirtti.
             Uzunköprü ilçesine bağlı Altınyazı köyündeki arsa vasfındaki 4 parsel arazinin köy yerleşik alanına alınmasına yönelik teklifi tekrar araştırılması oy birliği kabul edildi.

İdari ve Mali İşler Komisyonu Başkanı Zafer Sünter, Edirne İli Lalapaşa İlçesi Ömeroba Köyü Muhtarlığının dilekçesinde köy yerleşik alan sınırı dışında tarım vasfını yitirmiş arsa vasıflı taşınmazların mevcut yerleşik alan sınır içine alınması hakkında hazırlanan raporun sunumunun ardından teklifin tekrar araştırılması oy birliği kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Şenol Kılıç tarafından Süleceik Köyü köy yerleşik alanı sınırları hakkında yapılan incelemelerin ardından hazırlanan raporun sunumu gerçekleştirildi. Yapılan Sunumların ardından belirtilen taşınmazların yerleşik alan sınırları dışında olduğu tespit edilerek, Sülecik, Ömeroba ve Altınyazı köylerinde bulunan taşınmazların yerleşik alan içine dahil edilmesi teklifi tekrar araştırılması oy birliği kabul edildi.

 Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN