'İstanbul'un fethi Ayasofya Cami'sinin ibadete açılmasıyla taçlandırıldı'

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Başkanı Veysel Güner İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. İstanbul'un fethinin Ayasofya Cami'sinin ibadete açılmasıyla taçlandırıldığını belirten Güner, fethin bir işgal veya istila olmadığını aksine sabrın, sevginin ve imanın iradesi olduğunu ifade etti.

'İstanbul'un fethi Ayasofya Cami'sinin ibadete açılmasıyla taçlandırıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Başkanı Veysel Güner İstanbul’un Fethi’nin 570. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

“Fetih hareketiyle birlikte zulüm bitmiş, köhnelik son bulmuştur”

570 yıl önce Türk Milleti’nin İstanbul’a bileğinin hakkıyla, aklının marifetiyle ve inanmışlığıyla mühür vurduğuna vurgu yapan Güner, "İstanbul’a vurulan mührün sökülmesi, bu mührün silinmesi imkânsız olduğu gibi, bunu düşünenler vahim bir sapmanın ve sapkınlığın içindedir. Mehmet’imizi Fatih, Konstantinopolis’i İstanbul yapan; hilali haçın önüne çıkaran, çan seslerini susturup, ezanımızı yücelten fetih, Türk milletinin muhteşem bir kazanım ve iftiharıdır. Fethimiz uzun bir hazırlık devresinin, yüzyılları bulan arayış ve ülkünün kutlu bir mahsulüdür. Fetih hareketiyle birlikte zulüm bitmiş, köhnelik son bulmuş, karanlığın perdesi inmiş, kalleş ve kötürüm emeller çöpe gitmiş; mukaddes ümitler, muzaffer özlemler, harcı muzafferlik ve muvaffakiyetle karılmış Türklüğün mukadderatı hamd olsun kazanmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.

Güner, son olarak 10 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Anayasofya Camii’nin ibadete açılıp özüne döndürülmesi kararının fethin taçlandırılması olduğuna dikkat çekti. İstanbul’un fethinin 570. yıldönümünü kutlayan Güner, fetih sırasında şehit olanlara ise Allah’tan rahmet diledi.

Barış Karapaça