İş insanları ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapattı

Edirne'de iş insanları Osmanlı'dan bu yana devam eden 'zimem defteri,' geleneğini devam ettirerek kentteki iki bakkal ve bir fırının veresiye defterindeki borçları kapattı.

İş insanları ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayında ihtiyaç ve dar gelirli ailelerin veresiye defterinde bulunan borçlarının silinmesi mahalleri gezerek küçük esnaflarla görüşen iş insanları veresiye defterindeki borçları ödedi.Tüm Kalkınma İş İnsanları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Edirne Şube Başkanı Oğuz Kurum, Yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları Ali Şeker, Avukat Fatih Coşkun, Hayati Bilgin, Müslüm Şahin, Tuncay Dağcı, Önder Akdağ ile Cengiz Aykaç dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde bulunan 2 bakkal ve 1 fırının veresiye defterindeki borçları kapattı.

Dayanışmanın artması ve yaygınlaşması için çağrıda bulunan iş insanları veresiye defterlerini alarak işyerinden ayrıldı.

Dar gelirli vatandaşların borçlarını kapattıklarını belirten Tüm Kalkınma İş İnsanları ve Girişimciler Derneği Edirne Şube Başkanı (TÜMKİAD) Oğuz Kurum, tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ederek birkaç günden beri kentteki esnafı dolaşarak ahilik geleneğinin devamı olan zimmet (Veresiye) defteri uygulamasıyla dar gelirli vatandaşların borçlarını kapattıklarını belirtti.

Kurum, bu geleneğin yaşatılarak sahip çıkılmasını ve bu mirasın takipçisi olma yolunda herkesin elini taşın altına koymasını istediklerini aktardı.

İhtiyaç sahiplerine destek olunması gerektiğinin altını çizen Kurum, “Mevlana Hazretlerinin buyurduğu gibi dışımızı da içimiz kadar süslemek gerekir. Çünkü dışımızı halkımız içimizi hak görüyor. Bundan dolayı Edirne'deki hali vakti yerinde olan insanların elini taşın altına koyup bu geleneği yaşatması, gariplere Ramazan'da yardımcı olması hususunda herkesi bu işin takipçisi olmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

İş insanlarının yaptıkları hayır için teşekkür eden Bakkal Esnafı Cevdet İbrahimoğlu,  yardımların devem etmesi gerektiğini aktardı.

İbrahimoğlu, hali vakti yerinde olan vatandaşlar tarafından da bu geleneğin devam ettirilmesini temenni etti.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ