• Haberler
  • Edirne
  • İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerine sunuldu.

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin görüşülmesi ile başlayan toplantıda Edirne Valisi Yunus Sezer’in talep dilekçeleri görüşüldü.

Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Raporunu komisyon başkanı Erdinç Can tarafından okundu.

Edirne’de bulunan yangın söndürme tankerlerinin bilgilerinin verildiği raporda, kent genelinde 13 tankerin bulunduğu belirtildi.

Toplantıda Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinden bulunan 3 gözetleme kulesi, 4 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 5 yangına ilk müdahale aracı hakkında bilgi verilerek müdürlük bünyesinde bulunan personel sayısı eve görevleri aktarıldı.

Riskli olan alanlarda bulunana mevcut kulelere ek olarak gözetleme kulesi kurularak bu alanların merkezden ve işletmeden izlenebilir hale getirildiği belirtildi.

Ardından İdari ve Mali İşler Komisyonunun raporu Komisyon Başkanı Zafer Sünter tarafından okundu.

Raporda, çiftçilere yönelik alternatif ürün yetiştiriciliği, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi. Edirne’nin 341 bin 108 dekar verimli tarım arazisine sahip olduğu ifade edildi.

Kentte en çok çeltik, kanola, ayçiçeği ve buğday yetiştiriciliğinin yapıldığı belirtilen raporda verimli arazilere göre yüzde 91 olduğu aktarıldı.

2024 yılında Tarım arazilerinin verimli kullanılması için yılında yürütülmesi planlanan 12 proje hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.

Daha sonra Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Erdoğan Gümülcineli okudu.

Raporda, Enez Sultaniçe ve Gülçavuş sahilinde yapılmakta olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarının mevcut durumu meclis üyelerine aktarıldı.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN