• Haberler
  • Edirne
  • Çocuklara özel olarak kurulan oyun odasının hazırlıkları tamamlandı

Çocuklara özel olarak kurulan oyun odasının hazırlıkları tamamlandı

Edirne L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda annelerinin yanında kalan çocuklar için planlanan oyun odasının hazırlıkları tamamlanıyor.

Çocuklara özel olarak kurulan oyun odasının hazırlıkları tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Barosu tarafından Adalet Bakanlığı ve Vali Yunus Sezer’in destekleriyle gerçekleştirilen proje kapsamında cezaevinde annelerinin yanında kalan çocuklar için oyun odası yapılıyor.

L tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanında kalan çocuklar için yapılan oyun odası için hazırlıklarda sona gelindi.

Oyun odası yaralanmayı engelleyen ve çocuklara özgü mobilyalarla hazırlandı.

Çocukların keyifli vakit geçirmesi için gerçekleştirilen projeye Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan öğrenciler de destek verdi. Fakülte öğrencileri oyun odasının duvarlarına masal kahramanlarının resimlerini çizdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, hazırladıkları projeyi Edirne Valisi Yunus Sezer'e sunduklarını ve kendisinin bu oyun odasının hazırlanması konusunda çok büyük destekleri olduğunu söyledi.

Edirne L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun içerisinde bulunan 44 metrekarelik bir alanın annelerinin yanında kalan çocuklar için oyun odası yapılması için Edirne Valisi Yunus Sezer’in katkısı ve destekleri, Adalet Bakanlığı'nın izniyle proje çalışmalarına başladıklarını belirten Karakoç,  "Alanın altını kaymaz ve yaralanmayı engelleyen zeminle kapladık, çocuklara özgü mobilyalarla döşedik. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan öğrencilere ulaşarak, duvarlara masal kahramanlarının resimlerini çizdiler. Çok sıcak ve güzel bir oda haline getirdik. Meslektaşlarımızın ve hayırseverlerin katkılarıyla boya, boya kalemi, masal kitabı ve puzzle gibi araçlarla da doldurup nasipse daha sonra açılışını yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Katkı sağlamak isteyen vatandaşların ya da kurum ve kuruluşların Edirne Barosu Özel Kalem Müdürlüğüne başvuru yapması konusunda çağrıda bulunan Karakoç, toplanan malzemeleri oluşturulan odaya götürerek yerleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının çocukları sevindirmek olduğunu vurgulayan Karakoç, "Orada bulunan çocuklarımızın ihtiyacından fazla malzeme gelirse çocuk esirgeme kurumundaki çocuklara da veririz.  Katkı sağlamak isteyen herkes 23 Şubat’a kadar katkı sağlayabilir. Bu durum bizi çok mutlu eder. Önemli olan cezaevinde ailelerin yanında kalan çocuklarımızın mutlu olmasıdır" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Karakoç, "Valimizin talimatlarıyla böyle bir çalışma başladı. Biz fikrimizi sunduğumuzda çok iyi düşünmüşsünüz oradaki çocuklarda bizim evlatlarımız dedi ve bize destek oldu. Odamızın gidişatı bitmek üzere, önümüzdeki hafta itibariyle tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar