İba 'Otizmli bireylere her zaman destek olacağız'

                AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 2 Nisan 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' nedeniyle Edirne Özel Özarda Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

İba 'Otizmli bireylere her zaman destek olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Özel Özarda Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, otizmli çocuklarla buluştu.
                Etkinlikte Başkan İba, otizmli bireylerin sorunlarına dikkat çekerek, toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Otizmli bireylerin güçlü yönlerine de dikkat çeken İba, toplumun her kesiminin otizmli bireylerin hayatına olumlu katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.
                Etkinliğe katılan otizmli çocuklarla yakından ilgilenen İba, onların hayatına dokunmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.
                İba, çocuklarla oyunlar oynadıktan sonra fidan dikim etkinliğine geçti.

                Başkan İba, otizmin farkındalığını arttırmak ve otizmli bireylerin toplumda daha iyi anlaşılmalarını sağlamak amacıyla her yıl böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek otizmli bireylere her zaman destek olacaklarının altını çizdi.

                Otizmle mücadeledeki en etkili tedavinin erken yaşta başlayan eğitim olduğuna dikkat çeken İba, devletin her zaman otizmli bireylerin yanında olduğunu belirtti.

AK Parti olarak otizmli bireylerin sosyal hayata tutunması ve daha çok yer alabilmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran İba, çocuklar için sahada olmaya devam edeceklerini söyledi.

                İba, otizmli bireylerin aileleriyle dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Katılımcılar, otizmli çocuklar ve aileleriyle eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlik sonunda İba, otizmli çocuklara özel olarak hazırlanmış hediyeler takdim etti. Etkinliğin sonunda İba, otizmli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ