Çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için oy kullandı               

                Bulgaristan'da hükümet kurulamaması nedeniyle son 2 yılda beşinci kez erken genel seçim yapılıyor. Bulgaristan'da gerçekleşen seçimler kapsamında Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar için de 20 ilde 162 sandık kuruldu. Edirne'de kurulan 3 sandıkta çifte vatandaşlar oy kullandı.

Çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için oy kullandı               
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son iki yılda 5’inci kez erken seçime giden Bulgaristan için Edirne’deki çifte vatandaşlar oy kullandı. Bulgaristan seçimlerinde Türkiye'de 20 ilde 162 sandık kuruldu. Sandıkların yanı sıra çifte vatandaşlar çevrimiçi olarak da oy kullanabiliyor.

                Seçimde Türkiye'de yaşayan yaklaşık 300 bin Bulgaristan Türkü çifte vatandaş da oy kullanacak.

                Edirne’de toplam 3 sandık kuruldu. Kent merkezindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Bulgaristan Başkonsolosluğu ile Keşan ilçesindeki Keşan Lisesi'nde oy kullandı.

                Bulgaristan'da hükümet kurulamaması nedeniyle son 2 yılda beşinci kez erken genel seçim yapılıyor. Bulgaristan'da seçime katılan 20'ye yakın parti bulunuyor. Ancak partilerin yeterli milletvekili çıkaramaması nedeniyle hükümet kurulamıyor.

                Türkiye'de yaşayan 300 bin Bulgaristan Türkü de seçimlerde oy kullanabiliyor. Fakat son yapılan seçimlerde 60-90 bin bandında oy kullandığı görülmüştü. Seçimin sonuçlarına göre 'Halk Meclisi' 49'uncu kez belirlenecek.

                Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, çifte vatandaşların seçimlerde oy kullanması için 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda bulunduklarını söyledi. Güneş, vatandaşların sorumluluk bilinciyle hareket etmesini istediklerini aktardı.

                Son iki yılda 5’inci seçimin icra edildiğini hatırlatan Güneş, “Buradaki soydaşların genel kanısı istikrarlı bir hükümetin kurulması. Artık vatandaşı bu seçimlerden dolayı istikrarsızlığı sağlaması Bulgaristan'daki parlamentodaki partnerini sağlamasını bekliyorlar. Bizlerin ümidi de bu yönde. Hayırlı olsun iki ülkeye de. Tekrar seçime gidilmesini ummuyoruz. Yani tabii biz bunu düşünmek istemiyoruz.  Dolayısıyla bir an önce istikrarlı bir hükümetin kurulmasını ve vatandaşın da hükümetin kurulmasıyla birlikte sağlıklı ekonomisi güçlü ve refah bir şekilde Bulgaristan'da yaşamasını ümit ediyoruz.” Dedi.

                Güneş seçimlere katılan partilerin 80 milletvekili barajını aşmasını beklediklerini dile getirdi.

Çifte vatandaş Vedat Kahraman ise, seçim sonunda istikrar beklediklerini vurguladı. Kahraman, çifte vatandaşların sorumluluklarını yerine getirerek oy kullanmaları gerektiğine değindi.

Haber Merkezi

 

HABER MERKEZİ