'Ani hava değişimleri çeşitli hastalıklara yol açıyor'

                İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, Kovid-19 vakalarının günümüzde halen görüldüğünü ve hava değişimlerinde damlacık yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için kalabalık ortamlardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

'Ani hava değişimleri çeşitli hastalıklara yol açıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Mevsim değişikliği nedeniyle hava sıcaklıklarının günden güne değiştiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Ülgey, bu durumun hastalıklara yol açabileceğinden bahsetti.

Hava sıcaklıklarının uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Ülgey, değişen hava koşulları nedeniyle soğuk ve yağışlı havaların kışlıkların yeniden dolaptan çıkarılmasına yol açtığını aktardı.

                Mevsim geçişlerinde gece gündüz sıcaklık farklarının yüksek olmasının hastalıklara davetiye çıkarttığını söyleyen Ülgey, üst solunum yolu enfeksiyonu, nezle, grip, zatürre ve bronşit gibi hastalıkların görülebileceğini ifade etti.

                Hava sıcaklıklarının sürekli değiştiği bu dönemde vatandaşların beslenme ve kıyafet seçimine dikkat etmesi gerektiğini belirten Ülgey, vitamin takviyesi alınmasına vurgu yaptı.

                Bu dönemde kıyafet seçiminin önemine değinen Ülgey, "Gündüz ve gece arasında ısı farklarının olmasından dolayı üşütmeye ve vücut direncinin kırılarak enfeksiyonların ortaya çıkmasına yol açacağından mutlaka bu dönem için kat kat giyim şekli uygulanmalıdır. Kat kay giyim şekli, inceden kalına doğru bir kıyafet seçimidir. Sabah ve akşam saatlerinde kalın kıyafetler, gün içerisinde ise daha ince kıyafetlerle ısı farkının vücuda zarar vermesini engelleriz" ifadelerine yer verdi.

Ülgey, beslenmede özellikle dikkat edilmesi gereken noktanın vitamin açısından zengin meyve ve sebze ağırlıklı gıdalar tüketilmesi olduğunu söyledi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN