İba, 'Kadının elinin değdiği her işte güzel işler ortaya çıkıyor'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk toplumunda kadının yerinin bir başka olduğunu ve en önemli değer olduğunu aktaran İba, hem toplumun hem de ailenin temelinde kadınların birinci sırada yer aldığını belirtti.

İba, 'Kadının elinin değdiği her işte güzel işler ortaya çıkıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın elinin değdiği her yerde güzel işler ortaya çıktığına değinen Başkan İba, kadınlarla yan yana ve omuz omuza kenti daha güzel noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Bu yıl Türkiye'yi derin yasa boğan yıkıcı depremler dolayısıyla buruk bir Kadınlar Günü kutladıklarını aktaran Başkan İba, hem deprem bölgelerindeki hem de depremden etkilenerek kente gelen depremzede kadınların yanında ve destekçisi olduklarını dile getirdi.

"Kadınlarımız her meslekte ve her işte fark yaratıyorlar"

Kadınların her meslekte ve her işte fark yarattığını söyleyen Başkan İba, "Kadınlarımız, toplumun her noktasında erkekler kadar, hatta erkeklerden daha başarılı olacaklarını göstermişlerdir. Toplumda önemli bir yere sahip olan kadınlarımızın hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler de kadınlarımızla yan yana, omuz omuza daha güzel çalışmalara imza atmak için çalışmaya devam edeceğiz” İfadelerine yer verdi.

Üreten kadınlara destek verdiklerini ve Kadın Kooperatiflerini güçlendirmek için çalışma ve projeler yapıldığını belirten Başkan İba, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için her alanda sonuna kadar ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Son dönemlerde kadınların hem çalışma hayatında hem de siyasetteki yeri ve öneminin arttığına vurgu yapan Başkan İba, "Bu duygu ve düşüncelerle eğiten, yetiştiren, ailenin ve toplumun temel yapı taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ