İba, arama kurtarma çalışmalarına katılan MAG AME ekibine teşekkür etti

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Valiliği koordinasyonunda Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne'de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibiyle (MAG AME) bir araya geldi. İba Hatay'ın İskenderun ilçesinde iki vatandaşı yeniden hayata bağladığı için ekibe teşekkür etti.

İba, arama kurtarma çalışmalarına katılan MAG AME ekibine teşekkür etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına 12 kişilik ekiple katılan Edirne’de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibiyle (MAG AME) bir araya geldi. Çalışmalara katılanlara teşekkür eden İba,  ekip üyelerinin istek ve taleplerini dinledi.

                AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibiyle (MAG AME) bir araya geldi.

                İba, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen Cumhuriyet tarihinin en büyükleri olarak kayda gecen depremin ardından, bölgeye gidip arama kurtarma çalışmalarına destek veren Edirne’de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekip üyeleriyle (MAG AME) buluşarak, il Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş’a gösterdikleri üstün özveri dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

                Önce Elbistan'da ardından Kahramanmaraş il merkezinde kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekibe teşekkür eden Belgin İba, "Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla meydana gelen yıkımın ardından bölgeye giden Edirne’de Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekibini yürekten kutluyorum. Ekip bölgede gerçekleştirdikleri arama kurtarma çalışmaları neticesinde İskenderun'da iki vatandaşı enkazdan çıkartarak yeniden hayata bağladı. Bir vatandaşı 40’ıncı saatte diğer vatandaşı ise 80’inci saatte kurtardılar. Büyük bir gayret ve fedakârlıkla gönüllü olarak yapmış oldukları çalışmalar gerçekten çok değerli. Bir kez daha bunu yaşayarak anlamış olduk.” şeklinde konuştu.

                İba, hayat kurtarmanın hiçbir şeyle karşılaştırılmayacağını ve gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşlara minnet duyduklarını dile getirdi.

                MAG AME ekibinin zorlu süreçte AFAD koordinasyonunda dayanışma içerisinde çalıştığının altını çizen İba, ekibin taktire şayan bir şekilde özveriyle çalıştığını vurguladı.

                Bu gibi doğal afetlerde bir araya gelmenin ve birlik olmanın önemine değinen İba, “Dayanışma insanlığın en temel yapı taşlarındandır. Bizlerde Türk Milleti olarak her doğal afette dayanışma içerisinde olmuşuzdur. Burada sivil toplum kuruluşlarının önemi gerçekten çok büyük. MAG AME ekibi bölgeye 12 kişilik bir ekiple gitti. Önce Elbistan'da ardından Kahramanmaraş il merkezinde kurtarma çalışmalarına katıldı. Oradaki acıya ve hüzne şahit oldu. Bu duyguları bir kenara bırakarak çalışmaya devam etti. Bu işleri kelimelerle anlatmak basit kalır. Bu gibi ekipleri gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara tüm Türkiye olarak şahit olduk. Edirne MAG AME gibi kuruluşlara gerekli destekler sağlanarak daha da büyütülmeli.” İfadelerini kullandı.

                Sivil toplum kuruluşlarının önemine de değinen İba, dayanışma içerisinde olunduğunda tüm zorlukların üstesinden gelineceğini vurguladı.

Yardım eli uzatan herkese teşekkürlerini ileten İba, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yarılı afetzedelere de acil şifalar diledi.

                İba, daha sonra deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne MAG AME ekibinin istek ve taleplerini dinledi.

                MAG AME ekibinden AFAD’a yapmış oldukları akreditasyon başvurusu ve kamu yararına dernekler statüsü başvurusu hakkında bilgi alan İba,  sürecin takipçisi olacağını ifade etti.

HABER MERKEZİ