7'den 70'e yardım seferberliği: Depremzedeler için tek yürek oldular

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine Edirneliler, duyarsız kalmadı. 7'den 70'e herkes depremzedelere destek olmak için tek yürek oldu.

7'den 70'e yardım seferberliği: Depremzedeler için tek yürek oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği aralıksız olarak devam ediyor. Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu’nda depremzedeler için toplanan yardımlar tasnif edilerek paketleniyor. Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardım toplama merkezinde depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için spor salonunda hummalı bir çalışma gerçekleşiyor.Yaşanan depremlerin ardından Edirne'ye gelen depremzede vatandaşlar, kayıt yaptırmalarının ardından Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki yardım toplama merkezine yardımlarını teslim ediyor. Gelen yardımlar gönüllü çalışanlar tarafından tasnif edilerek paketleniyor.

Birçok kuruluş ve sivil toplum kuruluşundan gönüllü olarak çalışmalara katılanların olduğunu belirten AFAD gönüllüsü Beyza Öztürk, güzel bir dayanışma oluştuğunu ve herkesin küçük de olsa çalışmalara katıldığını aktardı.

"Depremzedelere yardım için bizler her zaman buradayız"

Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Öztürk, "Tabi eksiklerimiz oluyor. Yorgan, battaniye, yastık, gıda, çarşaf ve giysi gibi eksiklerimiz var. Yaşlılarımız için kıyafetlerde çok eksiğimiz var. Bizler burada canla başla çalışıyoruz. En çok ihtiyaç duyduğumuz ürün çadır. Çadır hiç gelmiyor. Yardımda bulunamayan vatandaşlar buraya gelerek de bizlere destek olabilir. Koli taşıma, ürünleri ayırma, paketleme ve liste yazma gibi işlerde gönüllü olarak çalışabilirler. Vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Depremzedelere yardım için bizler her zaman buradayız” ifadelerine yer verdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ