• Haberler
  • Edirne
  • İba 'Cumhuriyetimiz, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çaba gösteren bir milletin cesaretinin ürünüdür'

İba 'Cumhuriyetimiz, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çaba gösteren bir milletin cesaretinin ürünüdür'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İba 'Cumhuriyetimiz, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çaba gösteren bir milletin cesaretinin ürünüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan; bizden de gelecek nesillere emanet en büyük mirastır. 

Cumhuriyetimiz, birçok zorluğa rağmen, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çaba gösteren bir milletin cesaretinin, kararlılığının ve vizyonunun ürünüdür. Bugün, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde atılan bu büyük adımın üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen, biz hala 29 Ekim 1923 günü yaşanan coşku ve inançla yolumuza devam ediyoruz. "

"Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe umutla bakıyoruz."

Mesajında, "Bir asırdır devam eden bu kutlu yolculukta, hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni her gün bir öncekinden daha medeni, daha ileri ve gelişmiş milletler seviyesine uygun bir ulus olma yolunda ilerletmektir. Daha aydınlık ve güçlü yarınlar için aynı kararlılıkla ilerlemeli, özgürlüğü ve demokrasiyi güçlendirmeli, bilimi ve eğitimi teşvik etmeli, toplumsal adaleti ve dayanışmayı yüceltmeliyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe umutla bakıyoruz" diyen Başkan İba, sözlerine şöyle son verdi:"Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Nice 100 yıllara, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!"

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ