• Haberler
  • Edirne
  • Geri dönüşüm malzemelerinden Türk bayrağı yapıldı

Geri dönüşüm malzemelerinden Türk bayrağı yapıldı

Edirne'de bir Alışveriş merkezinde anakolu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından '100'üncü yılda 100 Bayrak' projesi kapsamında geri dönüşüm malzemeleri ile tasarlanan Türk Bayrağı ve resim serginin açılışı yapıldı.

Geri dönüşüm malzemelerinden Türk bayrağı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Zübeyde Hanım Anaokulu'nun '100.yılda 100 Bayrak Projesi' çerçevesinde geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan bayrak sergisi kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı.  


 Serginin açılışı Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, öğretmen ve öğrencilerin  katılımıyla yapıldı.
 Geri dönüşüm malzemelerinin yanı sıra, ceviz kabukları, bozulan ve kullanılmayan oyuncaklar, yumurta kolileri, yumurta kabukları, Edirne'ye özgü pirinç, balık biberi, deniz kabukları, plastik bardak ve kaşıklar, dokuma malzemeler, doğal taşlar, eski kasetler kullanılarak oluşturulan bayraklar takdir topladı.


 Cumhuriyet'in 100. yılını büyük bir coşkuyla, onurla ve büyük bir şerefle kutladıklarını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'de de değişik etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
 Hafta boyunca da bu etkinliklerin devam edeceğini belirten Vali Sezer, "Cumhuriyetin yüzüncü yılıyla ilgili olarak büyük bir konserimiz oldu. Yine üniversitemizde seminerlerimiz, Cumhuriyet başlığı altında konferanslarımız gerçekleştiriliyor. Bu ilçelerimizde de devam ediyor. Hafta boyunca da devam edecek. Bugün de gerçekten çok mutlu olduğumuz hepimizin yüzünü güldüren, aynı zamanda da çok emek verilmiş bir çalışmayla burada beraberiz. Türkiye'nin ve cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu geri dönüşümden yapılan bayraklarla burada bir sergi açılışı yaptık" dedi.


 Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte yapılan bu çalışmada çeşitli geri dönüşüm ve kente özgü pirinç ve biber gibi ili de yansıtan ürünlerden geri dönüşümden elde edilen bayrakların sergilendiğini belirten Vali Sezer, hepsinin ayrı bir sanat eseri olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.


 Milli değerler konusunda öğrencileri bilgilendirmek, bu değerlerin tanınmasını sağlamak, Milli değerlerin ne zorluklarla kazanıldığının öğrenciler tarafından fark edilmesini sağlamak, kahramanları öğrencilere tanıtmak, öğrencilerde Türk Bayrağı sevgisi ve bayrak bilinci oluşturmak,  öğrencilerin kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri tanımalarını sağlamak, öğrencilerin günlük yaşamda sorumluluk almalarına ve aldığı sorumluluğu yerine getirmelerine katkı sağlamak, Türk Bayrağının hazırlanması sırasında kullanılacak materyaller ile çocuklarda çevreninin korunması ve kaynakların daha ekonomik kullanılması bilinci oluşturmak  amacıyla hazırlanan sergi hayran bıraktı.


 İl Merkezinden 72, Havsa'dan 2, Lalapaşa'dan 1, Süloğlu 6, Uzunköprü 19, Keşan 6, İpsala 9, Enez 3meriç 2 olmak üzere toplam 120 bayrak göndererek sergiye katılım sağlandı.
 Hazırlanan bayraklarda, ceviz kabukları, bozulan kullanılmayan oyuncaklar, yumurta kolileri, yumurta kabukları, Edirne ye özgü pirinç, balık biberi, deniz kabukları, plastik bardak ve kaşıklar, dokuma malzemeler, taşlar, eski kasetler, Cdler eski teknolojik parçalar kullanıldı. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ