Hükümlülerin denetimli serbestlik izini uzatıldı

Kovid-19 salgın dönemi nedeniyle ceza evinden tahliye edilen hükümlülerin denetimli serbestliğin süresi uzatıldı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından verilen öneri sonrası denetimli serbestlikte olan hükümlülerin izin süresi 2 ay daha uzatıldı.

Hükümlülerin denetimli serbestlik izini uzatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamda, hükümlülerin denetimli serbestlik izni 2 ay daha uzatıldı. Ceza evinden tahliye edilen hükümlülere salgın döneminde denetimli serbestlik şartı ile izin verilmişti. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde verdiği önerge sonrası bu izin uzatıldı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamda, "5275 sayılı Kanun'un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 25.07.2022 tarihli yazıları ile 'COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına' dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Ebru Yıldız Günenç