Hırsız yakalandı, eşyalar derneğe geri teslim edildi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nde geçtiğimiz günlerde hırsızlık olayı yaşanmıştı. Dernekten bilgisayar, televizyon ve arşivleri çalan hırsız polis ekipleri tarafından yakalandı. Çalınan tüm malzemeler gazilere geri teslim edildi.

Hırsız yakalandı, eşyalar derneğe geri teslim edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayının zanlısı yakalandı. Polis ekiplerinin detaylı çalışması sonucu hırsız yakayı ele verdi. Dernekten çalınan bilgisayar, televizyon ve arşivler gazilere geri teslim edildi.

                Çalınan eşyaların geri gelmesini dört gözle bekleyen gaziler, hırsızın yakalanması ve eşyaların geri gelmesi sonucu duygu dolu anlar yaşadı. Polis ekipleri çalınan malzemeleri derneğe geri iade ederken gazilerin elini öptü.

                Sabah saatlerinde Eski İstanbul Caddesi'nde bulunan dernek binasının pencerelerinden birinin açık olduğunu fark eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve üyelerin durumu polise bildirmesi sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri inceleme başlattı. Dernek binasını inceleyen ekipler kentte geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda ekipler şüpheli G.E'yi başka bir adreste hırsızlık yaparken yakaladı.

                Gerçekleştirilen geniş çaplı çalışmalar sonucu yaklaşık 1 gün içerisinde şüpheli G.E yakayı ele verdi. Başka bir adreste hırsızlık yaptığı esnada yakalanan G.E'nin evinde 5 farklı adresten çalınan malzemeler de bulundu. Zanlının hırsızlık yaptığı an ise güvenlik kameralarına yansıdı.

                '˜Eğer hırsızın vicdanı varsa bizden çaldıklarını geri getirsin. Ona her türlü yardımı yapmaya hazırız' diyerek hırsıza çağrıda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve üyeler, polis ekiplerinin çalınan malzemeleri geri teslim ettiği sırada duygu dolu anlar yaşadı.

'Edirne emniyetine çok teşekkür ediyoruz'

                Malzemelerin bulunmasından ve hırsızın yakalanmasından dolayı çok sevinçli olduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Fevzi Demir, 'Edirne emniyetine çok teşekkür ediyoruz. Polis kardeşlerimiz canla, başla çalıştı. Gelsinler gazi maaşlarımızı biz onlara verelim dememiz belki hırsızı insafa getirmiştir. Bu konuda faydası olduğunu düşünüyorum. Aldıkları malzemelerde valimizin bize hediye ettiği bilgisayar, modem, televizyon ve aksesuarlar, kapalı olan çekmecemizde bazı evraklarımız vardı. Onlar işine yaramadı herhalde atılmış vaziyetteydi. Ama önemli olan bilgisayar ve televizyonun olması bizleri çok memnun etti. Gaziler Derneği olduğu için çok daha fazla çalışma yapılmıştır. Valimiz ve emniyet müdürlüğümüzün çabasıyla çok daha çabuk oldu. Bir daha bu şekilde bir işe kalkışmamasını sağlayacak bir ceza almasını temenni ediyoruz' şeklinde konuştu.