Helvacıoğlu, 'CHP'li yönetimin yeni dönem için bahane üretiyor' dedi

Geçmiş dönem Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, göreve geldiklerinde Keşan Belediyesi'nin batık durumda olduğunu yeni yönetimin bahane ürettiğini ileri sürdü.

Helvacıoğlu, 'CHP'li yönetimin yeni dönem için bahane üretiyor' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş dönem Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan AK Parti ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

Keşan belediyesinin yeni yönetimi tarafından belediye binasına asılan borç afişine ilişkin açıklamalarda bulunan Helvacıoğlu, borcun yanlış hesaplandığını ve kamuoyunun yanıltıldığını ifade etti.

Güncel borcun 514 milyon lira olduğunu belirten Helvacıoğlu, “Cumhur ittifakı belediyeciliğini Keşan’da en iyi temsil ettik. Belediye borçlarının belediye binasına afiş olarak asıldığını gördük. Tabi afişin rakamlarına bakmak lazım. Bunlar için belediyenin batıkmış havası yaratılan bir tutum var. İş yapmamışız gibi bir algı oluşturulmuş. Biz hiçbir şey yapmamışız. Çalmışız, çırpmışız gibi bir algı oluşturulmuş. Hesaplar öyle yapılmaz, biz öyle yapmamıştık geldiğimizde. Daha çok borç vardı. Ama vaktimiz yoktu bir dakika bile beklemeden işe giriştik. 5 yılda gece gündüz çalıştık, takdir vatandaşımızındır” dedi.

Helvacıoğlu, CHP’li yönetimin yeni dönem için bahane ürettiğini vurguladı.

Göreve geldiklerinde Keşan Belediyesi’nin batık durumda olduğunu aktaran Helvacıoğlu, “Mehmet Özcan’dan belediyeyi devralırken 109 milyon TL borçla devraldık. Doğaldır her belediyenin borcu var. Ama biz asmadık. Yani 99 milyon liralık bütçeden fazla borçla belediyeyi devraldık. Batık bir belediye aldığımızı anlatmadık. Çok batıktı, yoğun bakımdaydı. Bu borçları biz asmadık, işimize baktık. Çünkü etik değildi. Borçlarla biz ağlamadık, hemen işe başladık” şeklinde konuştu. Haber Merkezi