HAVA SICAKLIKLARI SOKAK HAYVANLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yaz aylarında hava sıcaklığının da etkisiyle sokak hayvanları su ve yiyecek bulmakta zorlanıyor. Hayatlarını sokaklarda devam ettirmeye çalışan hayvanlar için vatandaşlar çeşitli noktalara su kapları ve kuru mama bırakarak onlara yardım etmeye çalışıyor. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Veteriner Hekim Ahmet Sedat Baykur, özellikle sıcak havalarda gıdaların çok çabuk bozulduğunu ve bu nedenle yemek artıklarının sokak hayvanlarına verilmemesi gerektiğini söyledi.

HAVA SICAKLIKLARI SOKAK HAYVANLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üstünde seyrettiği yaz aylarının bunaltıcı sıcağında tüm canlıların su ihtiyacı artıyor. Sıcak havalarda hayatlarını sokaklarda devam ettirmeye çalışan hayvanların su ve yiyecek ihtiyacı da atıyor. Vatandaşlar çeşitli noktalara su kapları ve yiyecek bırakarak sokaktaki dostlara yardım etmeye çalışıyor.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Veteriner Hekim Ahmet Sedat Baykur, özellikle sıcak havalarda gıdaların çok çabuk bozulduğunu ve bu nedenle yemek artıklarının sokak hayvanlarına verilmemesi gerektiğini söyledi.Sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını dile getiren Baykur, köpeklerin kedilere göre bu konuda daha çok zorlandığını aktardı.

'Yardım edelim derken onlara zarar verebiliriz'

Vatandaşların sıcak havalarda sokak hayvanlarına nasıl yardım edebileceği konusunda tavsiyelerde bulunan Baykur, 'Öncelikle ucuz kuru mamalardan temin edebilirlermarketlerden. Vatandaşların yardım için bıraktığı yemek artıklarını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Havalar çok sıcak dolayısıyla gıdalar çabuk bozulabilir. Yardım edelim derken onlara zarar verebiliriz. Vatandaşların özellikle kemik, kıkırdak gibi yiyecekleri asla vermemelerini tavsiye ederiz. Hani köpek kemik yer düşüncesi normalde yanlış bilinen düşüncedir. Yedikleri kemikler ciddi zarar yaratabilir hayvanlarda. Kemik vermemelerini de tavsiye ederim.' Dedi.

Vatandaşların ucuz kuru mamaları marketlerden temin ederek kapılarının önüne bırakabileceğini ifade eden Baykur, mutlaka taze, temiz suyu bir kapa koyarak sokak hayvanlarına yardımda bulunabileceklerini kaydetti.