Hava sıcaklığı artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği konusunda uyarıda bulundu.

Hava sıcaklığı artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de etkili olan bu aşırı sıcaklar nedeniyle cadde ve sokaklar neredeyse boş kaldı. Dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise gölgelik alanlara ve iş yerlerinin gölgelerine sığınarak serinlemeye çalıştı.

Kentin en yoğun noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi de bu sıcak hava dalgasından etkilendi, cadde ve sokaklar boş kaldı. Sıcak hava nedeniyle caddede su bulmakta zorlanan güvercinler bile sessiz günler geçiriyordu.

Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu beklenen yağışlarla birlikte sıcaklıkların azalarak mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor. Edirne'de hava sıcaklıklarının 34-42 derece arasında, Kırklareli'nde 32-37 derece arasında, Tekirdağ'da ise 29-33 derece arasında olması bekleniyor.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ