• Haberler
  • Edirne
  • Kurban Bayramı tatili, Tur şirketlerinin yüzünü güldürdü

Kurban Bayramı tatili, Tur şirketlerinin yüzünü güldürdü

Uzun sürecek Kurban Bayramı tatili, okulların kapanması ve vatandaşların aileleriyle birlikte tatil planları yapması, turizm sektöründe talebi arattırdı. Özellikle sahil bölgelerine yoğun talep olduğunu belirten Edirneli turizm şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşları 'çekici ve ucuz tatil ilanlarına' karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kurban Bayramı tatili, Tur şirketlerinin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatil hazırlıkları hız kazandı. Henüz plan yapmamış olanlar, son dakikada en uygun ve ekonomik tatil seçeneklerini araştırıyor. Hem sosyalleşmek hem de farklı bölgelerin kültürlerini keşfetmek isteyen vatandaşlar, çeşitli şehirler ve ülkelere seyahat etmeyi tercih ediyor. Turizm şirketleri, yurt içi ve yurt dışına düzenledikleri turlar ile bu taleplere yanıt veriyor.

Bazı vatandaşlar günübirlik turları tercih ederken, bazıları konaklamalı turları seçiyor. Yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyen tur şirketleri, çeşitli kampanyalarla müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

Haziran ayının bereketli bir ay olduğunu söyleyen Tur Şirketi İşletmecisi Özkan Akgül, tatil planı yapacak olanların rezervasyon yaptırmadan önce araştırma yapmasını ve güvendikleri tur şirketlerinden tatil satın almalarını tavsiye etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, okulların kapanması ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte turlara taleplerin arttığını belirten Akgül, Bu bayram en çok Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Antalya, Fethiye gibi tatil bölgelerinin tercih edildiğini ifade etti.

Kışın kar yağışı olan ve kayak yapılan bölgelerin tercih edildiği gibi yazın da deniz olan yerlere çok talep olduğunu aktaran Akgül, konaklamalı turların yanı sıra günübirlik gezilerin de yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.  Dilek Şahin