• Haberler
  • Edirne
  • Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek ekibi ülkeden ayrıldı

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek ekibi ülkeden ayrıldı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkilen depremler sonrası Türkiye'ye gelerek arama kurtarma faaliyetlerine katılan 70 kişilik Bosna Hersek ekibi ülkelerine döndü.

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek ekibi ülkeden ayrıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Bosna Hersek ekibi ülkelerine geri döndü. Bosna’daki sivil savunma ekiplerinin oluşturduğu 70 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay’da çalışmalara katıldı.

3 arama kurtarma köpeği ile AFAD ve diğer ülkelerden gelen yabancı ekiplerle arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek ekibi, enkazdan 10’dan fazla kişi çıkarttı. 70 kişilik ekip kara yoluyla ülkelerine dönmeden önce Edirne’de mola verdi. Kentte dinlenen ekip üyeleri Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’den ayrıldı.

Depremin 3’üncü günü bölgeye gelebildiklerini ve hemen çalışmalara başladıklarını belirten ekip lideri Dzenadin Veladzic, böyle büyük bir yıkımla daha önce karşılaşmadığını söyledi.

Bosna Hersek’in her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu vurgulayan Veladzic, "Bosna Hersek her zaman Türkiye'nin yanında. Ülkemizden çok sayıda arama kurtarma ekibi depremden etkilenen kentlerde görev yapmaya gitti. Türk halkına yardım edebildiğimiz için çok mutluyuz. Bize çok iyi davrandılar. Türk halkından ve AFAD ekiplerinden çok destek gördük." Dedi.

Ekip üyesi Halise Çengiç ise, arama kurtarma köpekleriyle bölgede 10 kişiden fazla depremzedeyi enkazdan kurtardıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin zor zamanında destek olabildiklerini için mutlu olduklarını söyleyen Çengiç, "Çok mutluyuz. Deprem bölgesinde hem AFAD ile hem de yabancı ekiplerle çalıştık. Madenciler de çok güzel çalışmalar yaptı. Enkazdan birini çıkardığımızda ailemizden birini kurtarmış gibi hissettik. Çok duygusal anlar yaşadık." Şeklinde konuştu. Barış Karapaça