Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirdi

Havaların soğuması ile birlikte denizlerde yaşanan hamsi bolluğu tezgahları şenlendirdi. 20 liradan tezgahları süsleyen hamsi, hem alıcısını hem de satıcısını sevindirdi.

Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

-Denizlerin kuru fasulyesi olarak da bilinen hamsi, havaların soğumaya başlaması ile birlikte bollaşmaya başladı. Edirne'de balıkpazarı esnafları da vatandaşların hamsiye doyması için kampanya başlattı. 3 kilosunu 50 liradan satışa sunan balık satıcıları, yaşanan bolluk ve bereketin tezgahlara yansıdığını aktardı.

Uzun bir süredir fiyatı düşmeyen hamsi, yaşanan bolluk sonrası yüzleri güldürdü. Edirne’de alışveriş yapmak için çarşıya çıkan vatandaşlar, fiyatların düştüğünü duyunca soluğu balık satıcılarında aldı.

10 liraya kadar düşmesi bekleniyor

Hamsi bolluğunun tezgâhlara yansıdığını söyleyen Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen; “Havaların soğuması ve kar yağışının kendini göstermesiyle birlikte hamsinin fiyatı 20 liraya kadar düştü. Bizde gelen bolluğu halkımızla buluşturduk. Şu an üç kilosu 50 liradan satışını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde düşme ihtimali var. Havalar ve bolluk böyle devam ederse hafta sonu 10 liraya vermeyi düşünüyoruz. Yani öngördüğümüz fiyatlar bunlar. Kar yağışı ile birlikte denizlerde hamsi bolluğu yaşanıyor. Bu fiyatlara da etki etti. Kar yağışı devam ederse fiyatlar iyice düşecektir.” diye konuştu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ